Paaiškėjo, ar Kaunas pasiruošęs tapti Tarptautinių vaikų žaidynių sostine | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, ar Kaunas pasiruošęs tapti Tarptautinių vaikų žaidynių sostine

Organizatorių nuotr.

Kaunas baigia pasiruošimo darbus vienam didžiausių Lietuvos metų sporto renginiui – Tarptautinėms vaikų žaidynių (ICG ‘2017). Trečiadienį trijų dienų vizitą Kaune baigė speciali ICG darbo grupė, kuri vertino laikinosios sostinės pasiruošimą grandioziniam renginiui. Išvados aiškios: Kaunas ICG ‘2017 pasiruošęs.

[galerija kiek=”4″]

Nustebino baseinas

Komisijos nariai nuo pirmadienio apžiūrėjo ir vertino visas sporto bazes, kuriose vyks varžybos. Taip pat įvertintos ir sportininkų bei trenerių gyvenimo sąlygos olimpiniame miestelyje, kuris įsikurs A. Stulginskio universiteto (ASU) teritorijoje.

„Tai jau penktasis mano vizitas Kaune ir aš matau, kokį progresą padarė organizatoriai. Tiesą pasakius, sporto bazių klausimas niekada nekėlė abejonių nė vieno mano vizitų metu. Smulkių klausimų buvo kilę dėl dalyvių apgyvendinimo. Mane žavi, kaip profesionaliai ir greitai Kaune sprendžiamos problemos“, – teigė ICG generalinis sekretorius Richardas Smithas.

„Subūrėme stiprią ir profesionalią oraganizatorių komandą, kad galėtume operatyviai spręsti problemas. Panašu, kad komanda su pasiruošimo darbai susidorojo puikiai ir inspektoriai pastabų neturėjo“, – teigia Kauno savivaldybės Sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Vyginta Poderytė – Martinkienė.

Svečiai liko sužavėti „Girstučio“ baseinu, kuriame vyks plaukimo varžybos.

„Matėme daugybė plaukimo baseinų visame pasaulyje. Noriu pagirti Kauną – „Girstučio“ baseinas yra vienas iš geriausių, kokį mes esame matę. Kiek girdėjau, Vilnius pavydi Kaunui tokio baseino. Dabar pamačiau, kad pavydėti yra ko“, – juokėsi R. Smithas.

Trečiadienį buvo ištraukti krepšinio bei paplūdimio tinklinio burtai, suskirstę komandas į grupes. Įdomu, kad jau grupės varžybose susikirs Kauno ir Klivlando (JAV) ekipų keliai.

Kaune varžybos vyks S. Dariaus ir S. Girėno sporto centre (stadione ir halėje), LSU salėje, A. Sabonio krepšinio mokyloje, „Jachtklube“, Kauno futbolo mokyklos „Tauras“ aikštyne bei KTU stadione, Nemuno salos paplūdimio tinklinio aikštelėse bei jau minėtame „Girstučio“ baseine.

Sportas – priemonė tikslui pasiekti

Liepos 4-9 dienomis Kaunas turės išskirtinę galimybę surengti Vaikų olimpiada vadinamas Tarptautinės vaikų žaidynės (International Children’s Games), kurios kiekvienais metais vyksta vis kitame pasaulio mieste. Teisę rengti žaidynes Kaunas iškovojo prieš dvejus metus Australijoje vykusiose žaidynėse.

Laikinoji sostinė bus pirmasis miestas Lietuvoje ir Baltijos šalyse, kuriame vyks didžiausias vaikų sporto renginys. Per pusės amžiaus žaidynių istoriją, jose jau sudalyvavo dešimtys tūkstančių vaikų, nuo 12 iki 15 metų amžiaus iš daugiau nei 500 pasaulio miestų. Įdomu, kad žaidynėse Kaune dalyvaus visų apgyvendintų pasaulio kontinentų atstovai.

Vaikai rungsis krepšinio, mažojo futbolo, paplūdimio tinklinio, lengvosios atletikos, dziudo, plaukimo, stalo teniso ir buriavimo varžybose.

„Mes kviečiame visus miestus tapti ICG dalimi. Tarptautinis kultūrinis bendradarbiavimas tampa vis svarbesnis. Kartais šis bendravimas netgi svarbesnis, nei sportiniai rezultatai. Mes naudojame sportą kaip priemonę, kuri vienytų vaikus ir leistų tobulėti kultūrine prasme. Pamatysite, į Kauną atvyks daugiau nei pusantro tūkstančio vaikų iš viso pasaulio ir jie akimirksniu vienas kitą supranta ir visiškai nesvarbu, kokia kalba jie kalba. Būtent vaikų bendravimas, kultūrinis bendravimas yra pati svarbiausia ICG dalis“, – teigia R. Smihtas.

R. Meilutytės žvaigždė

Tarptautinių vaikų žaidynių veidu ir ambasadore tapo olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, kurios žvaigždė pirmą kartą sužibo būtent šiose varžybose 2010 metais vykusiose Bahreino mieste Manamoje.

Tuomet vos 12 metų sulaukusi R. Meilutytė įveikė vyresnes varžoves ir iškovojo pirmas vietas plaukdama 50 metrų ir 100 metrų krūtine, antrąją – 50 metrų laisvuoju stiliumi ir trečią vietą kombinuotoje estafetėje su Kauno rinktine.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA