Rūkantiems – nauji draudimai ir baudos | Kas vyksta Kaune

Rūkantiems – nauji draudimai ir baudos

BNS 2017/06/07 13:55
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Neseniai sugriežtinęs alkoholio vartojimą ir prieinamumą, Seimas netrukus imsis ir rūkymo ribojimų. Valdantieji užsimojo gerokai sumažinti vietų, kur būtų galima rūkyti.

Atitinkamas tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisas įregistravo „valstiečiai“ ir keli socialdemokratai.

Jie siūlo uždrausti rūkyti arčiau kaip 10 metrų nuo vaikų ir jaunimo iki 18 metų, nėščių moterų, laisvalaikio ir poilsio vietose lauke, kur vyksta sporto varžybos ar kiti renginiai.

Dabar rūkyti šalia nepilnamečių ir nėščiųjų negalima tik automobiliuose.

Taip pat rūkalius siūloma išguiti iš daugiabučių namų, balkonų, terasų, galerijų, jie negalėtų rūkyti ir lauke arčiau kaip 20 metrų nuo daugiabučių, vaikų žaidimo, sporto bei poilsio aikštelių, 10 metrų nuo visuomeninio transporto aikštelių.

Pataisas remiantis socialdemokratų frakcijos seniūnas Andrius Palionis BNS sakė, kad visiems siūlymams Seimas nepritars, pavyzdžiui, nebūtų įmanoma sukontroliuoti draudimo rūkyti arčiau kaip 10 metrų nuo nepilnamečių, todėl, jo teigimu, toks draudimas nereikalingas.

„Eini gatve ir rūkai ir prasilenki su nepilnamečiu, ir ką daryti? Pradėsime bėgioti nuo jų? Natūralu, jeigu stovi su nepilnamečiu, neprisikursi cigaretės“, – kalbėjo parlamentaras.

Anot jo, reikėtų numatyti ir baudas už pažeidimus: „Kam čia viskas vyksta, jeigu be baudų?“.

Seimas 2014-aisiais ir 2016-aisiais kelis kartus jau yra atmetęs siūlymus drausti rūkyti balkonuose, arčiau negu 10 metrų aplink daugiabučius – pataisų priešininkai tuomet argumentavo, kad jų nebūtų įmanoma įgyvendinti, o policija būtų apkrauta darbu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA