Portalo dovanos – aktualią problemą iškėlusiam skaitytojui | Kas vyksta Kaune

Portalo dovanos – aktualią problemą iškėlusiam skaitytojui

Stopkadras

Praėjusio sekmadienio vakarą portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas pasidalino vaizdo įrašu prie vieno iš Kaune veikiančių naktinių barų. Jame pilietiškas kaunietis užfiksavo žiaurias muštynes tarp visiškai girtų asmenų. Už aktualų vaizdelį redakcija jam paskyrė „Savaitės skaitytojų aktualijos“ prizą.

Kaunietis, rizikuodamas savo saugumu, nufilmavo kraupių muštynių akimirkas tikrai ne norėdamas pasijuokti – siųsdamas vaizdo įrašą jis prašė atkreipti miesto gyventojų dėmesį į tai, kas vyksta Kauno naktiniuose baruose. Nemaža dalis kauniečių nėra patenkinti barais, kuriuose leidžiama visą parą prekiauti alkoholiu – dalis tokių barų yra įsikūrę miegamuosiuose rajonuose, tad gyventojams tenka klausyti žvangančių butelių, o neretai ir girtaujančių asmenų triukšmingų kalbų iki paryčių, barnių ar net štai tokių kraupių muštynių, kurias vaizdo įraše užfiksavo pilietiškas skaitytojas.

„Neabejojame, kad mūsų skaitytojų pastebimos miesto gyvenimo aktualijos, įvykiai ir skauduliai, kuriuos stengiamės pagal galimybes viešinti, padeda formuoti mūsų mieste nepakantumo atmosferą girtavimui, chuliganiškam elgesiui, degradacijai, vandalizmui. Tikime, kad mūsų visų bendros pastangos gali prisidėti prie gražesnių santykių tarp žmonių kūrimo, todėl skatiname ir toliau visus išlikti pilietiškais, atsakingais, nebijoti kelti aštrių klausimų, pastebėti negeroves“, – sako portalo redaktorė Brigita Sabaliauskaitė.

Redakcijos sprendimu šio video autorių nuspręsta apdovanoti portalo „Kas vyksta Kaune“ simboline dovana – 30 eurų sąskaita apsilankyti šiaurietiškos virtuvės restorane „Višta puode“. Dėl laimėjimo skaitytoją prašome parašyti mūsų facebook bendruomenės profilyje privačią žinutę.

Gegužės mėnesį rašėme ir daugiau apie naktinės prekybos alkoholiu vietas, jų keliamas problemas, tačiau spręsti jas miesto valdžia turi ribotas teisines galimybes. Pirmadienį portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojo įrašu pasidalinęs Kauno vicemeras Simonas Kairys komentavo, kad būtent nuo tokių vietų turėtų prasidėti tikroji kova su besaikiu girtavimu ir jo keliama grėsme miestiečių sveikatai ir saugumui.

Komentuodamas portale paviešintą vaizdo siužetą S. Kairys sakė, kad naktiniai barai tikrai kelia daug problemų, tačiau teisinėmis priemonėmis kovoti su jais labai sudėtinga. „Šaunu, jog „Kas vyksta Kaune“ skaitytojo pilietiškumas dar kartą atkreipia dėmesį, į ką pirmiausia turi būti nukreipta kova su alkoholiu. Prieš galvodami naujus ribojimus, Seimo nariai galėtų tiesiog pasižiūrėti šį įrašą ir atsakyti į klausimą, ar tokia vieta, tikrai gali vadintis baru ar kavine. Ir pradėti nuo realių, o ne įsivaizduojamų problemų sprendimo“, – sakė S. Kairys.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ visuomet kviečia kauniečius aktyviai sekti miesto gyvenimą – redakcija laukia kauniečių pastebėjimų, klausimų, keliamų diskusijų, vaizdinės medžiagos. Kartais portalo skaitytojai pasidalina šypseną keliančiais vaizdais, tačiau dar dažniau miesto ritmą jaučiantys gyventojai užkabina ir rimtesnes Kauno problemas. Visą vasarą kartą per savaitę redakcija skelbs, kurių skaitytojų informacija tapo savaitės aktualiausia, įdomiausia, daugiausiai peržiūrų sulaukusia – visų laukia simboliniai prizai ir mūsų padėkos. Mylėkime Kauną, kurkime jį drauge!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA