Kauno oro uoste – nepaprasta padėtis: vyksta evakuacija (atnaujintos nuotraukos) | Kas vyksta Kaune

Kauno oro uoste – nepaprasta padėtis: vyksta evakuacija (atnaujintos nuotraukos)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienį Kauno oro uoste pranešta apie sprogmenį. Dėl pavojaus oro uostas evakuojamas.

Pranešama, jog antradienį 10:34 val.Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Kauno r., Karmėlavos mstl., Oro Uosto g. 4 Kauno oro uoste padėtas sprogmuo.

Į įvykio vietą išsiųstos Kauno APGV priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Pranešama, kad šiuo metu evakuojami Kauno oro uoste esantys žmonės, laukiama atvykstant „Aro“ pareigūnų, kurie apžiūrės teritoriją ir patalpas. Žmonės išvaromi iš oro uosto patalpų, jie savo skrydžių priversti laukti palikę patalpas.

Artimiausiu metu iš Kauno oro uosto suplanuoti keli skrydžiai. 11:55 val. turėjo pakilti lėktuvas į Edinburgą, 13:05 val. numatytas skrydis į Londono Lutono oro uostą.

Dėl evakuacijos sustojo ir sparčiai vykstantys oro uosto rekonstrukcijos darbai. Nuo liepos 14 d. iki rugpjūčio 18 dienos, kol  vyks pagrindiniai Vilniaus oro uosto tako rekonstrukcijos darbai, aviacinė veikla sostinėje nebus vykdoma, o daugelis skrydžių bus nukreipta į Kauną.

Papildyta: susisiekus su Kauno oro uostu patvirtinta, kad žmonės evakuoti. „Policijos pareigūnai gavo pranešimą apie galimai padėtą sprogmenį Kauno oro uosto terminale. Dėl to mes ėmėmės visų atsargumo priemonių tam, kad patikrintumėme, ar informacija – teisinga. Šiuo metu laukiama „Aro“ pareigūnų, kurie apieškos terminalą. Jei bus rastas koks nors įtarimų keliantis daiktas, imsis atitinkamų veiksmų“, – komentavo Lietuvos oro uostų komunikacijos projektų vadovė Agnė Mažeikytė

Pasak atstovės, laukiama lėktuvo iš Edinburgo nusileidimo. Jam nusileidus, lėktuvas bus pastatytas į tolimiausią aikštelę, o keleiviai nebus išleidžiami, kol nepaaiškės, kad terminale saugu. 11:55 val. buvo suplanuotas skrydis į Edinburgą, tačiau tikriausiai jis kuriam laikui bus atidėtas.

Pirminiais duomenimis, iš Kauno oro uosto evakuota apie 250 žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA