Nemokamame festivalyje „Akacijų alėja 2017“ lauks daugybė žinomų veidų | Kas vyksta Kaune

Nemokamame festivalyje „Akacijų alėja 2017“ lauks daugybė žinomų veidų

Organizatorių nuotr.

Nemokamas bardų, dainuojamosios poezijos ir gyvos muzikos festivalis „Akacijų alėja 2017“ atskleidžia pirmuosius šių metų atlikėjus, kurie pakvies susirinkusiuosius panirti į gilias tekstų ir skambios muzikos gelmes Kauno rajone, Kulautuvos pušų amfiteatre.

[galerija kiek=”4″]

Trečiąjį kartą „Akacijų alėjos“ scenoje pasirodysiantis režisierius, aktorius, muzikantas, kompozitorius Vidas Bareikis teigia, kad šis festivalis jam pirmiausia asocijuojasi su nuostabiu gamtos kampeliu, kuris festivalio dieną užsipildo viską aprėpiančia muzika. „Akacijų alėja yra vienas tų festivalių, kuris turi labai savitą atmosferą ir pakilią nuotaiką. „„Jūros“ žmonių čia suderina piknikavimą, muzikos klausymą, bendravimą ir meilę“, – kalbėjo V. Bareikis.

Scenos profesionalas V. Bareikis pasakoja, kad būtent festivalyje „Akacijų alėja“ įvyko vienas pirmųjų jo solinių koncertų. Antrąjį kartą V. Bareikis festivalyje pasirodė su legendiniu „Dainos teatro“ kolektyvu. Šį kartą jis nekantriai laukia trečiojo savo pasirodymo „Akacijų alėjoje“ ir pažada, kad bent 80 procentų jo dainų susirinkusi publika dainuos kartu.

Atroji, organizatorių atskleidžiama programos dalyvė – džiazo karalienė Neda Malūnavičiūtė, festivalyje dalyvavusi net keletą kartų, ji ypatingai džiaugiasi, kad festivalis auga ir plečia atlikėjų pasirodymų spektrą. Nuostabaus vokalo savininkė teigia, kad „Akacijų alėjos“ stiprybė – išskirtinė jos publika.

„Festivalis „Akacijų alėja“ – tai nuostabi vieta, gamta, o gerą nuotaiką sukuria, visų pirma, čia atvykę žmonės. Ypatingai vertiname ir mylime Kauno publiką, ji kažkokia išskirtinė, neišlepinta renginiais ir yra labai šilta. Labai laukiu šių metų pasirodymo, nes dainuosiu su Olegu Ditkovskiu pačius brandžiausius ir įdomiausius mūsų repertuaro kūrinius, kurie nepaliks, tikiuosi, nei vieno abejingo“.

Dainų autorius ir atlikėjas, poetas, gitaristas, kompozitorius Domantas Razauskas atviras. „Regis masinis festivalis turėtų stokoti intymumo, tačiau „Akacijos“, greičiausiai dėl akustinės muzikos, daugybės solinių pasirodymų, to intymumo turi labai daug. Būdamas scenoje jauti grįžtamąjį ryšį, tartum tie tūkstančiai žmonių staiga taptų vienu žmogumi tavo paties kambaryje“, – pasakoja D. Razauskas.

Šiais metais „Akacijų alėjoje“ Domantas Razauskas pirmą kartą festivalyje pasirodys su Sauliumi Petreikiu ir paskutinį kartą sugros dalį savo jubiliejinės programos, su kuria šį pavasarį atšventė 10-ies metų buvimo kartu scenoje sukaktį. „Tai labai jautri programa, pilna ne tik gyvų instrumentų, laukinių improvizacijų, bet ir elektroninių garsų“, – pažadėjo bardas.

Muzikinėje scenoje sparčiai populiarėjantis dainų autorius ir atlikėjas Gytis Ambrazevičius teigia, kad „Akacijų alėjos“ festivalis jam suteikia viltį pamatyti tokias akacijas, kokių gyvenime nėra matęs. „Tiesa, pas tėvus sode auga gana įspūdinga akacija, tačiau nedrįstu to vadinti nei alėja, nei festivaliu. Atvykęs į Kulautuvą tikiuosi gero oro, gero garso ir daug muzikai atvirų žmonių. Mūsų (kartu su manimi į sceną lips Tomas Usovas ir Lukas Norkūnas), pasirodymas bus išskirtinis tuo, jog grosime be perkusininko Martyno Nugaro, tad dainos suskambės dar subtiliau ir intymiau“, – įsitikinęs dainuojamosios poezijos renginių organizatorius ir dalyvis G. Ambrazevičius

17-asis festivalis „Akacijų alėja” vyks liepos 1 d., šeštadienį, Kauno rajone įsikūrusiame Kulautuvos miestelyje. Kaip ir kasmet, taip ir šiais metais bardų festivalis, kurį taikliausia vadinti septyniomis valandomis ant žolės skambant prasmingiems tekstams, neužgožiamiems instrumentų gausa, dovanos gausų būrį atlikėjų.

Bardų festivalis „Akacijų alėja“ – nemokamas.

Daugiau informacijos čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA