Tvarkomame Kalniečių parke – nauja vieta aktyviam jaunimui | Kas vyksta Kaune

Tvarkomame Kalniečių parke – nauja vieta aktyviam jaunimui

Dar praėjusių metų pabaigoje pradėti Kalniečių parko rekonstrukcijos darbai pamažu įgauna pagreitį. Nors tvarkymo darbus pabaigti numatyta tik spalio pradžioje, kauniečių tai nestabdo – jie jau tyrinėja teritoriją ir renkasi naujas mėgiamiausias parko vietas.

Viena iš tokių tapo dar pilnai neįrengta sportinė dviračių ir riedlenčių trasa. Kaip rašoma Kalniečių parko rekonstrukcijos projekte trasa bus skirta įvairių gebėjimų ir amžiaus grupėms. Tuo buvo galima įsitikinti kelioliką minučių praleidus prie trasos – susirinko būrelis jaunimo nuo visai mažų mergaičių, su močiutės priežiūra važinėjančių riedučiais, iki jau kelerius metus triukus sportiniais dviračiais praktikuojančių vaikinų.

Anūkes stebėjusi močiutė pasakoja, jog vos tik buvo išklota danga ir pašalintos apsauginės tvoros, anūkės įsimylėjusios šią vietą ir dabar kiekvieną kartą, kai tenka jas prižiūrėti, parkas yra ta vieta, kurioje mergaitės praleidžia daugiausiai laiko. Taip pat ji pastebi, kad tai puiki vieta, kurios dėka jaunimas atsitraukia nuo technologijų.

Patys dviračių ir riedlenčių trasa besidžiaugiantys jaunieji kauniečiai pastebi, jog net ir nepabaigta trasa idealiai tinka aktyviam laisvalaikiui. Vienas dviračiu ratus sukantis berniukas net juokais pastebėjo, kad pagaliau Kaune kažkas daroma ir dėl jaunimo.

Trasoje suprojektuoti skirtingo aukščio ir formos kalniukai, posūkiai. Išnaudojant kalniukų inercijos suteikiamą greitį, dviratininkai gali nenustodami važinėti net nemindami pedalų. Trasoje išdėstymas leidžia iš bet kurio taško matyti visus esančius trasos posūkius ir važiuojančius žmones, taip sumažinant nelaimių tikimybę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA