Europos kultūros sostinės organizatoriai įsikurs patalpose Laisvės alėjoje | Kas vyksta Kaune

Europos kultūros sostinės organizatoriai įsikurs patalpose Laisvės alėjoje

BNS 2017/06/04 08:05
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Patalpos Kauno širdyje ilgai tuščios nelieka. Kauno Europos kultūros sostinės programą rengianti viešoji įstaiga „Kaunas 2022“ įsikurs Laisvės alėjoje, buvusiose Turizmo informacijos centro patalpose.

Pagal parengtą sprendimo projektą, organizacijai šios patalpos suteikiamos neatlyginamai naudotis penkerius metus. „Kaunas 2022“ yra įsipareigojusi suremontuoti gautas patalpas Laisvės alėjos 36-ajame name.

Kauno regiono turizmo informacijos centras pernai reorganizuotas, prijungiant jį prie naujai įsteigtos agentūros „Kaunas IN“. Ji atsakinga už turizmo skatinimą, užsienio investicijas ir Kauno garsinimą pasaulyje.

„Kaunas IN“ šiuo metu kraustosi iš patalpų Laisvės alėjoje ir ruošiasi perduoti jas savivaldybei. Jei taryba pritars šiam sprendimui, po to jos bus perleistos Europos kultūros sostinės programos rengėjams.

Europos kultūros sostinės vardas kasmet suteikiamas ne daugiau kaip vienam miestui kiekvienoje iš dviejų valstybių narių. 2022 metais dvi valstybės narės, kurių miestams suteikiama teisė gauti Europos kultūros sostinės vardą, yra Lietuva ir Liuksemburgas.

Kaunas šių metų kovą paskelbtas atrankos laimėtoju. Antrajame šios atrankos etape jis varžėsi su Klaipėda.

Europos kultūros sostinės renginiams per penkerius metus Kauno miesto savivaldybė yra suplanavusi skirti 12 mln. eurų, Kauno rajonas – 4 mln. eurų. Kaunas ruošiasi programai, pabrėždamas savo virsmą iš laikinosios į šiuolaikinę sostinę, projekte numatyta kurti vientisą miesto naratyvą su europietiškosios tapatybės apmąstymu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA