Kaune parodą atidaro lietuvė, kurios nuotrauka puošė „National Geopgraphic“ viršelį | Kas vyksta Kaune

Kaune parodą atidaro lietuvė, kurios nuotrauka puošė „National Geopgraphic“ viršelį

B. Tilmantaitės nuotr.

Birželio 7 d. Kaune vyks susitikimas su jaunosios kartos fotografe, žurnaliste, keliautoja Berta Tilmantaite. Fotografė – viena iš keturioliktojo „Kaunas Photo“ programos dalyvių, kurios fotografijos bus eksponuojamos, festivalio tradicine lauko parodų erdve tapusioje, Čečėnijos aikštėje.

„Kaunas Photo“ festivalis 2017 metų programoje tyrinėjantis vandens temą Bertą Tilmantaitę pakvietė eksponuoti savo fotografinius pasakojimus neatsitiktinai. Fotografė ištyrinėjusi tolimiausius planetos kampelius nuo Amerikos, Afrikos iki Azijos, užfiksuotose fotografijose paliečia jautrias gamtosaugos, ekologijos, vandens svarbos bendruomenių gyvenime, temas.

Susitikimo su vietos bendruomene, kauniečiais ir miesto svečiais metu, Berta Tilmantaitė ne tik pristatys savo kūrybą, bet taip pat papasakos apie savo keliones su jūros klajokliais Malaizijoje, supažindins su Kinijos sostine tekančios Yongding upės ir didžiausio Afrikoje esančio Viktorijos ežero likimais, atskleis pagrindinį Čečėnijos aikštėje birželio mėn. pradžioje nugulsiančios parodos naratyvą.

„Gyvi susitikimai yra svarbūs dėl juose užsimezgančio dialogo. Kad ir kokios iškalbingos fotografijos bebūtų – tikras pokalbis, diskusija, aptarimas gali jas dar labiau praturtinti ir suteikti galios. Susitikimo metu ne tik plačiau papasakosiu istorijas, kurių fotografijos bus eksponuojamos Čečėnijos aikštėje, bet taip paliesiu keletą papildomų temų. Papasakosiu apie jų atsiradimo aplinkybes, paieškas, darbo ir kūrybinį procesą. Tai, kas vyksta pasaulyje, liečia mus visus. Klimato kaita, vandens ir oro tarša, kitos ekologinės problemos yra vienodai svarbios tiek Borneo džiunglėse, tiek Peru pakrantėje, tiek Viktorijos ežero žvejams, tiek Kauno ar kitų Lietuvos miestų, kaimų gyventojams“,- mintimis dalijosi Berta Tilmantaitė.

Berta Tilmantaitė – laisvai samdoma multimedijos žurnalistė, kurianti dokumentinius pasakojimus skirtingose pasaulio šalyse. Jos užfiksuotos istorijos dažniausiai liečia socialines, žmogaus teisių, kultūrines ir aplinkosaugines temas bei tyrinėja ryšius tarp gamtos ir žmogaus. Išskirtinių istorijų ieškotoja baigė žurnalistikos bakalauro studijas Vilniaus Universitete, Lietuvoje.

Taip pat mokėsi fotožurnalistikos Danijos medijų ir žurnalistikos mokykloje, o magistro laipsnį įgijo Boltono ir Pekino užsienio studijų jungtinėje universitetų programoje „Tarptautinė multimedijos žurnalistika“. Baigusi mokslus, Berta buvo pakviesta dėstyti Vilniaus bei Gedimino Technikos Universitetuose, dalyvauja įvairiose edukacinėse programose. Kartu su kolegomis įkūrė „Nanook“ – vienintelę dokumentinių multimedijos pasakojimų erdvę Lietuvoje.

Jos darbai publikuojami „National Geographic“, „GEO“, „Al Jazeera“ ir kituose užsienio leidiniuose. Už savo darbus Berta yra pelniusi įvairių apdovanojimų tarptautiniuose konkursuose bei festivaliuose – Pasauliniuose Sony fotografijos konkurse, „LUMIX“ jaunųjų fotožurnalistų apdovanojimuose, Lietuvos spaudos fotografijos konkurse ir kt. Įgijusi laisvojo nardymo ir nardymo licencijas, Berta istorijų ieško ne tik ant žemės paviršiau, bet ir po vandeniu. Ji nuolat keliauja tam, kad atrastų naujas vietas, žmones ir jų įdomias istorijas.

Susitikimas vyks birželio 7 d., trečiadienį, 17 val., Kauno m. savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Parko padalinyje (P. Lukšio g. 60).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA