Kauno eitynėse priminta apie geriausią darbą mieste | Kas vyksta Kaune

Kauno eitynėse priminta apie geriausią darbą mieste

R. Tenio nuotr.

Birželio 1 d.,vidurdienį, nuo Kauno šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios iki miesto sodo jau antrus metus iš eilės surengtos eitynės – „Kauno vaikai. Jie turi mus“, skirtos Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti. 

Jų metu siekta atkreipti dėmesį į tėvų globos netekusius vaikus ir paskatinti įsidarbinti geriausiame darbe Kaune – globėjo.

Eitynėse dalyvavo įvairių organizacijų specialistai, dirbantys vaikų gerovės srityje, globėjai, įtėvių šeimos, kiti neabejingieji tėvų globos netekusiems vaikams.

Anot renginio organizatorių, eitynėse siekta skatinti visuomenę domėtis vaikų globa šeimose ar įvaikinimu, siūlyta atkreipti dėmesį į idėją – „Kaunas siūlo geriausią darbą“, pagal kurią laikinieji globėjai už vaikų globą savo namuose gauna darbo užmokestį bei socialines garantijas.

Eitynes organizavusio vaikų gerovės centro „Pastogė“ vadovas Ričardas Kukauskas atkreipė dėmesį, kad pagrindinis eisenos tikslas – priminti vaiko teises, teisę į rūpestingą, mylinčią šeimą, paraginti kauniečius prisijungti prie globėjų gretų.

„Kasmet apie 170-180 vaikų Kauno mieste netenka tėvų globos. Globėjų šeimose auga daugiau kaip 400 vaikų, dar porą šimtų – globos institucijose. Reikia padėti globos netekusioms šeimoms, dalis žmonių suklumpa laikinai, socialinės tarnybos stengiasi, kad tėvams būtų grąžintos atžalos. Deja, bet ne visiems pavyksta. Visgi, kauniečiai ne kartą įrodė, kad susitelkus gali pasiekti didelių tikslų, būti pavyzdžiu Lietuvai. Kaunas lyderiauja suteikiant globą vaikams, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, LR Prezidentūra rodo mus kaip pavyzdį. Tikimės, kad kauniečiai dar daugiau į tai įsitrauks, siekiamybė – kad išvis neliktų globos įstaigų, o į sunkią situaciją patekę vaikai augtų laikinų, budinčių ar nuolatinių globėjų šeimose”, – viliasi R. Kukauskas.

Pašnekovas akcentavo, kad nepalyginamas skirtumas, kai vaikui tenka augti ne globos institucijose, krizių centruose, o šeimoje: „Globėjai gali pakeisti vaiko gyvenimą kardinaliai, auginti laimingą, pilnavertį, didelių tikslų gyvenime siekiantį žmogų, tikiu, kad šia akcija bent susimąstyti apie galimybę įsidarbinti geriausiame darbe Kaune – paskatinome“, – kalbėjo R. Kukauskas.

Jis pažymėjo, kad šiuo metu ypač trūksta profesionalių laikinųjų globėjų, taip pat budinčių globėjų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA