Nuo rytojaus – naujos mobiliojo ryšio kainos | Kas vyksta Kaune

Nuo rytojaus – naujos mobiliojo ryšio kainos

delfi.lt 2017/05/31 14:49
Asociatyvi

Trečiadienį mobiliojo ryšio bendrovė „Tele2“ paskelbė, kaip nuo birželio vidurio keisis kainos bendrovės klientams. Dabar Lietuvoje naujas kainas yra paskelbę trys didieji operatoriai.

Skelbiama, kad papildoma priemoka už ES / EEE šalyse išnaudotus mobiliuosius duomenis „Tele2“ klientams mažėja nuo 61,95 eurų iki 2,97 eurų už GB.

Skambučiai ES / EEE šalyse vietoje 0,06 Eur/min. priemokos, bus apmokestinami prie vietinės kainos pridedant 0,016 Eur/min.
Priimto skambučio kaina sieks 0,0125 Eur/min.

SMS žinutės papildomai apmokestintos nebus.

Naujųjų planų kainos įsigalios tiek privatiems, tiek ir verslo klientams.

Išankstinio mokėjimo korteles „Pildyk“ turintys klientai keliaujantys ES / EEE šalyse galės naudotis standartiniu planu, kuris leis skambinti ir rašyti SMS žinutes, arba užsisakyti paslaugų planą dienai ar savaitei, leidžiantį ne tik skambinti ir rašyti, bet ir naudoti mobiliuosius duomenis.

Įsigaliojus naujoms kainoms sąžiningo naudojimosi tarptinklinio ryšio paslaugomis taisyklės galioti pradės nuo rudens. Tai reiškia, kad visą vasarą „Tele2“ klientai naujus planus keliaudami ES / EEE šalyse galės naudoti savęs nevaržydami – nebus taikomos sąžiningo naudojimo taisyklės.

Sąžiningo naudojimosi tarptinklinio ryšio paslaugomis taisyklių esmė: klientai operatoriaus paslaugomis turi daugiau naudotis Lietuvoje, o ne kitose ES / EEE šalyse, taip pat taikomas duomenų kiekio perskaičiavimas keliaujant ES / EEE, rašoma pranešime spaudai.

Pirmadienį apie tai, kas įvyks su bendrovės kainodara, paskelbė įmonė „Telia“.

„Dėl to mūsų paslaugas naudojantiems žmonėms papildomai nieko daryti nereikia. Skambinti ES šalyse jie galės 3 kartus pigiau – vietoje dabartinės 0,06 euro/min. priemokos, skambutis bus apmokestinamas prie vietinės kainos pridedant 0,02 euro/min. Priimto skambučio ES sieks 0,01 euro/min., o SMS žinutės papildomai apskritai nebus apmokestintos. Didžiausias teigiamas pokytis keliaujant bus jaučiamas naudojant mobiliuosius duomenis – jų priemokos „Telia“ klientams mažėja nuo 0,06 euro/MB iki 0,005 euro/MB”, – komentavo „Telia“ privačių klientų vadovas Nobertas Žioba.

Pasak jo, dabartinius planus turintiems „Telia“ klientams Baltijos ir Šiaurės šalyse mobiliaisiais duomenimis naudosis ir skambins ir toliau tomis pačiomis sąlygomis kaip Lietuvoje. Klientams ES šalyse išlaikomi ir nemokami mobiliųjų duomenų kiekiai, kurie, priklausomai nuo plano siekia iki 35 MB per dieną.

„Primename, kad mūsų balso, SMS ir mobiliųjų duomenų paslaugos yra skirtos tik vartotojams, kurie didžiąją laiko dalį praleidžia ir paslaugomis naudojasi Lietuvoje. Todėl nuo 2017 m. birželio 15 d., norėdami taikysime Sąžiningo naudojimosi tarptinklinio ryšio paslaugomis taisykles. Lietuvos operatoriams suteikta teisė taikyti papildomą apmokestinimą keliaujant ES šalyse mums padės išlaikyti vienas žemiausių kainų ES”, – sakė jis.

Nuo birželio 1 d. įsigalios naujieji tarifai, besinaudojantiems ryšio operatoriaus „Bitė“ paslaugomis. Niekas nesikeičia pasirinkusiems anksčiau pristatytus „spalvotus“ planus, tačiau turintys ankstesnius bendrovės planus ir išvykę į užsienį turės pasirinkti, kaip norės mokėti už ryšį svetur.

Bendrovė klientams užsienyje, norintiems naudotis roaming paslaugomis, siūlo pasirinkti iš 3 galimybių. Pirma, išsirinkti jiems tinkamą vieną „spalvotųjų“ planų. Antra, pasirinkti specialius kelionėms pritaikytus paslaugų paketus „Europa“, kurie fiksuotam laiko tarpui suteikia tam tikrą kiekį mobiliojo interneto duomenų, pokalbių minučių ir SMS žinučių. Trečia, pasirinkti vienetinę tarptinklinio ryšio paslaugu kainodarą, kai mokama už kiekvieną minutę, SMS ir megabaitą. Jei klientai nesirinks nei vienos galimybės, tuomet jie užsienyje galės naudotis tik pagalvos telefonu 112, o kitos paslaugos neveiks. Lietuvoje klientai galės naudotis paslaugomis kaip ir iki šiol.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA