L. Mažylis apsilankys ten, kur gimsta mažyliai | Kas vyksta Kaune

L. Mažylis apsilankys ten, kur gimsta mažyliai

DELFI nuotr.

Birželio 1 dieną, ketvirtadienį 13 val. P. Mažylio gimdymo namų kiemelyje (Putvinskio g. 3) rengiama šventė Vaikų gynimo dienos proga „Istorija atgimsta mažyliuose“.

Joje dalyvaus čia gimdžiusios mamos su vaikais, besilaukiančios moterys, taip pat Vasario 16-osios akto atradėjas prof. Liudas Mažylis. Profesorius pasidalys atsiminimais apie laikus, kai gyveno gimdymo namuose įrengtame bute, pas savo senelį Praną Mažylį. Jis papasakos įdomių detalių apie šį Lietuvos akušerijos pradininką.

Įdomu tai, kad kartu su tėvais ir seneliais 6 kambarių bute L. Mažylis gyveno iki 10 metų amžiaus. Sovietmečiu, kai privati P. Mažylio ligoninė buvo nacionalizuota, mažajam Liudui seneliai ir tėvai griežtai liepdavo nenuklysti į ligoninės koridorius.

„Išėjęs iš mūsų buto mačiau laiptinėje duris, per kurias buvo galima patekti į gimdymo namų patalpas, bet niekada to nemėginau daryti“, – prisimena L. Mažylis. Jis sakė, kad jam bus labai įdomu ir malonu ir vėl pavaikštinėti vietose, kur jis gyveno, o dar anksčiau dirbo jo senelis.

Prieš šventę susitikęs su P. Mažylio gimdymo namų vadove Irena Tumelioniene jis minėjo, kad gimdymo namuose iki šių dienų likę nemažai interjero detalių iš tų laikų, kai čia dar dirbo jo senelis.
Šventėje bus surengtas koncertas, vyks žaidimai, gimdymo namų šventės svečius sveikins miesto ir kitų gydymo įstaigų vadovai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA