„Prelegentų“ garsenybės varžysis su Kauno „Stumbru“ | Kas vyksta Kaune

„Prelegentų“ garsenybės varžysis su Kauno „Stumbru“

Organizatorių nuotr.

Antradienį Lietuvos futbolo federacijos būstinėje buvo ištraukti 2017 metų LFF taurės III etapo burtai, kurie suskirstė dalyvavusias komandas į aštuonias poras. Kauno „Stumbrui“ teko Vilniaus „Prelegentų“ klubo barjeras.

Nors veteranų varžybose rungtyniaujantys Vilniaus „Prelegentai“ buvo žemiausiai reitinguoti burtų dalyviai, tačiau ši komanda jau ne kartą yra garsiai nuskambėjusi visoje Lietuvoje ne tik dėl garsių pavadžių, bet ir savo pasiekimų.

Iš pramogų pasaulio žvaigždžių ir garsių buvusių žaidėjų sudaryta komanda 2014 m. LFF taurės turnyre pateikė turbūt vieną didžiausių sensacijų per visą turnyro istoriją, kai namuose aštuntfinalyje rezultatu 1:0 įveikė bene stipriausios sudėties žaidusią ir tuomet A lygoje besivaržiusią Gargždų „Bangą“.

Įvarčiu tuomet pasižymėjo anksčiau A lygos duonos ragavęs Marius Babravičius, kuris „Prelegentų“ garbę gina ir dabar. Įdomu tai, jog jis yra ir vienas iš Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės trenerių štabo narių.

Beje, jis ne vienintelis Lietuvos rinktinės atstovas „Prelegentų“ gretose. LFF taurės 1/16 vilniečiai prieš keletą dienų rezultatu 2:0 palaužė antroje lygoje rungtyniaujančią „Teros“ ekipą, o abu įvarčius nugalėtojams pelnė Edgaras Jankauskas.

Gali būti, jog LFF taurės aštuntfinalyje prieš „Stumbrą“ į aikštę žengs ir tokie garsūs buvę žaidėjai kaip: Deividas Šemberas, Tomas Ražanauskas, Andrius Skerla, Rolandas Džiaukštas, Ramūnas Radavičius, Gražvydas Mikulėnas, taip pat dabartinis LFF generalinis direktorius Nerijus Dunauskas.

„Prelegentų“ marškinėlius vilki ir kitos garsenybės: Rolandas Skaisgirys, Marijus Mikutavičius, Mindaugas Ponomoriovas, Linas Zareckas-Choras bei kiti.

Šią ekipą 1996 m. įkūrė Martynas Starkus, Linas Kunigėlis, Vytaras Radzevičius ir Giedrius Klimkevičius. Ją ilgą laiką treniruoja buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas Ričardas Zdančius.

Šiuo metu „Prelegentai“ dalyvauja Senjorų 35+ A divizione ir Aukštaitijos senjorų čempionate.

Savo ruožtu Kauno „Stumbras“ rungtyniauja Lietuvos futbolo A lygoje, kur kelia tikslus patekti į pirmąjį Lietuvos čempionato ketvertą bei į taurės turnyrą žiūri itin rimtai.

Dvikova bus žaidžiama Vilniuje. III etapo rungtynės vyks birželio 24-26 dienomis. Tikslus laikas ir data paaiškės kiek vėliau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA