Kauniečiai sukūrė įspūdingą įrengimą, kuriuo sieks užkariauti Europą | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai sukūrė įspūdingą įrengimą, kuriuo sieks užkariauti Europą

Viena Garliavoje įsikūrusi įmonė sukūrė įspūdingą mobilų krovinių į laivus kroviklį „Mobile Ship loader”. Juo jau žavisi Europos uostai bei krovinių kompanijos, o įmonės atstovai tikisi šiuo prietaisu užkariauti visą senąjį žemyną.

Kaip žinia, laivų pakrovimas uostuose vyksta kranais arba standartiniais laivų krovikliais, o kauniečiai sukūrė modernesnį, efektyvesnį – mobilų krovinių krautuvą.

Daugiau kaip 100 tonų sveriantis ir apie 50 m ilgio esantis įrenginys, užsakius vienai Estijos įmonei, Kaune esančios UAB „Rimo/Patikima linija” pagamintas per 8 mėnesius. Įranga pagreitina birių produktų (grūdų, medžių granulių, trąšų ir pan.) krovimą į laivus tiesiai iš sunkvežimių. Krautuvo pagalba per valandą galima iškrauti 2 tūkst. tonų produktų.

Įrangos transportavimui reikia 12 vilkikų, o jo ardymas tęsiasi apie savaitę. Įrenginio vertė apie milijonas eurų.

UAB „Rimo/Patikima linija” atstovas Paulius Virbašius portalui „Kas vyksta Kaune” pasakojo, kad tokio prietaiso Baltijos regione negamina niekas, o Europoje yra tik dar vienas gamintojas, įsikūręs D. Britanijoje, tačiau lietuvių sukurti dirba 15 proc. efektyviau ir yra modernesni.

„Sukūrėme tobulesnį, nei mūsų konkurentai. Viską – nuo projekto kūrimo iki idėjos įgyvendinimo atliko kauniečiai, tik komplektus iš gamintojų gabenome, automatiką partneriai lietuviai ir kauniečiai gamino”, – sakė P. Virbašius.

Jis atskleidė, kad įmonė už mėnesio šį aparatą pristatys plačiajai Europos auditorijai – uostų įrangos parodoje Amsterdame „TOC Europe”, ten ieškos galimybių įrangą populiarinti visoje Europoje. „Mūsų tikslas – naujos rinkos, jau domisi ispanai, estai, latviai. Konkuruosime ne tik kaina, bet norime parodyti, kad galime sukurti įrangą nuo pradžios iki pabaigos ir tai daryti kokybiškai. Stengsimės užkariauti Europos rinką. Įmonės darbuotojai, kurių dauguma kauniečiai – darbštūs, tikslą jų dėka, tikrai, tikiu, pasieksime”, – neabejoja P. Virbašius.

Šiuo metu įmonė gali pasigirti pasiekimu – pagal rinkos dalį, gaminant autovežius, Europoje įmonė yra ketvirta, kasdien iš jos išvažiuoja po naują pagamintą autovežį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA