Startuoja 9-asis „Burbuliatoriaus” sezonas | Kas vyksta Kaune

Startuoja 9-asis „Burbuliatoriaus” sezonas

R. Tenio nuotr.

Jau šį pirmadienį, gegužės 29 d., 18:30 val. prie Kauno pilies prasideda 9-asis „Burbuliatoriaus” sezonas. Į šelmišką burbulų fiestą kviečiami visi prasiblaškyti sugalvoję gyventojai.

Kauniečiai raginami traukti muilo burbulus, lauko žaislus, stalo žaidimus, pledus, maisto dėžutes ir jungtis prie miesto iškylautojų.

Iniciatyvos autorės, miesto antropologės Jekaterinos Lavrinec teigimu, „Burbuliatorius“ skirtas atgaivinti mieste esančias viešąsias erdves ir tampa tarsi linksmu miesto ritualu.

Pirmadienį „Burbuliatoriaus” sezonas atidaromas ir daugelyje kitų šalies miestų: Vilniuje, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šilutėje, Telšiuose, Alytuje, Marijampolėje, Prienuose, Biržuose, Pasvalyje ir Vievyje.

Renginys prie Kauno pilies prasidės 18:30 val., pabaiga numatoma 20 val.

Šalia Kauno pilies burbulai į padangę kils kas antrą pirmadienį, iki rugsėjo pradžios: gegužės 29 d., birželio 12 ir 26 d., liepos 10 ir 24 d., rugpjūčio 7 ir 21 d. bei rugsėjo 4 d.

Kaip pasigaminti gigantiškų burbulų

Organizatoriai pasidalino milžiniškų muilo burbulų receptu, kuris išties paprastas: reikia apie 2 l vandens, glicerino (150 ml, 3/4 stiklinės), indų ploviklio (1 l), geriausiai tam tinka „Fairy”, 3 šaukštų kukurūzų krakmolo, o kad suminkštėtų vanduo – įpilti šaukštą sodos arba naudoti distiliuotą vandenį.

Vandenį pašildyti iki 60 laipsnių karščio, sodą ir krakmolą išmaišyti su vandeniu atskiroje stiklinėje, tuomet įpilti į didelį puodą. Į jį supilti gliceriną ir kelis šaukštus cukraus bei viską išmaišyti. Įpilti ploviklį, maišyti atsargiai, kad nesusidarytų putos. Reikia palikti skystį valandai pastovėti, kad atauštų, o tuomet – pirmyn pūsti burbulus-milžinus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA