Kauniečiai pirmą kartą minėjo V. Putvinskio gatvės dieną | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai pirmą kartą minėjo V. Putvinskio gatvės dieną

R. Tenio nuotr.

Šeštadienį pirmą kartą surengta „Putvinskio gatvės dienos“ šventė. Renginio tikslas – bendruomenei atgaivinti gatvę.

Jos metu, miesto gyventojai ir svečiai turėjo galimybę dalyvauti po atviru dangumi vyksiančiose kultūrinėse bei edukacinėse programose, susipažinti su kaimynais ir dalintis šios išskirtinės gatvės istorijomis.

Esminis „Putvinskio gatvės dienos“ akcentas – kaimyniški ryšiai ir bendravimas. O V.Putvinskio gatvės grožį ir ypatingumą atskleisti padėjo edukacinė bei kultūrinė programa inicijuojama šioje gatvėje įsikūrusių organizacijų.

Šventės svečiai galėjo dalyvauti keliose ekskursijose, kurių metu susipažino su V. Putvinskio gatvės istorija, apžiūrėjo naująjį VDU daugiafunkcinį mokslo ir studijų centrą. Besidomintys kitų šalių kultūromis pakviesti dalyvauti VDU darbuotojų ir studentų renginiuose: ,,Prancūziška miesto dvasia” pristatymo ir popietės su Henrio Parlando kūryba.

Šiaurės kultūros gerbėjai susitiko švediškos kavos pertraukėlės, vadinamos ,,fika”, metu ir išgirdo apie netoliese buvusio Švedijos konsulato istoriją bei dalyvavo lobių medžioklėje. Kartu su dviračių parduotuvės ,,Dviratinis” darbuotojais išmokta techniškai susitvarkyti ir vasaros sezonui pasiruošti dviračius, kiti susibūrė Čiurlionio muziejaus pievelėje ,,Wudang Taichi” meistro Aido Žilinsko treniruotėje, o likusieji galėjo išmėginti savo jėgas itališkame bočė žaidime.

Kultūrinė ir kūrybinė programa taip pat turėjo kuo nustebinti: menininkas Timotiejus Norvila-Morfai vykdė gatvės meno akciją, kurios metu senas namas atgijo ryškiomis spalvomis.

Kūrybiniais užsiėmimais besidominčias šeimas prie į gatvę išsineštų stalų prisėsti kvietė Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės bei A. Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejai. Prie Kauno menininkų namų įrengta meno infoteka, kurioje buvo galima ne tik pavartyti knygas, bet ir naudotis internetu.

Šalia esantis kiemelis skirtas vaikų zonai. Vakare, 19 val. šalia Kauno menininkų namų vyks „Putvinskio gatvės dienos“ uždarymas – grupių ,,Arklio galia” ir ,,Candee Train” (nuo 20:30 val.) koncertai. Pastaroji grupė pasirodys su ,,Aura” šokėjais.

Gatvės gyventojai pakviesti į blusturgį, prekiauti bei mainytis vieniems nereikalingais, bet kitiems dažnai praverčiančiais daiktais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA