Kaune pagamintas už A. Sabonį aukštesnis mėsainis-milžinas | Kas vyksta Kaune

Kaune pagamintas už A. Sabonį aukštesnis mėsainis-milžinas

R. Tenio nuotr.

Šeštadienį Kaune vyko mėsainių šventė „Burger fiesta“, jos metu pasiektas Lietuvos rekordas – pagamintas didžiausias šalyje mėsainis, siekiantis 2,5 metro. Tokio milžiniško sumuštinio, aukštesnio už legendinį krepšininką A. Sabonį (2,21 m), gamybai prireikė net kopėčių, o ant iešmo veriant paskutines dalis teko jį prilaikyti, mat mėsainis ėmė linguoti.

Sumuštinis gamintas iš jautienos maltinių, bandelės, daržovių, barbekiu padažo, majonezo, „Mango Majo” ir kitų padažų. Milžinišką sumuštinį siūlyta valgyti šventės lankytojams.

„Manau, kad mėsainius mėgsta visi, tik gal nėra populiaru tą atskleisti, jį valgo ir verslininkas išlipęs iš kostiumo vakare savo kieme, ir vaikas, ir studentas – visi paskanauja. Yra tokių, kuriems jis neatrodo sveikas, tačiau gaminant iš sveikų produktų ir valgant saikingai – visas maistas galimas. Išvis, norėtųsi, kad daugiau žmonių susirinktų, tarkim pilna aikštė, atsineštų savo kepsnines, gamintų kartu, bendrautų bei smagiai leistų laiką”, – sakė renginio šefas, receptų kūrėjas Tomas Ragauskas.

Prekybos miestelyje „Urmas” vykusios šventės metu vėliau kviesta paragauti žinomų virtuvės meistrų pagamintų mėsainių bei patiems pasigaminti savo, tam reikėjo atsinešti kepsninę.

Keliaujančio restorano „Vakarienės namai“ komanda supažindino su mėsainių ruošimo tendencijomis, tinklaraščio „Maisto klubas“ pasidalino gardžiausių mėsainių receptais.

Renginyje kalbėjęs žurnalistas, rašytojas ir maisto kritikas Andrius Užkalnis pastebėjo, kad daugelio žmonių požiūris į mėsainius yra prieštaringas. „Girdime daug piktų atsiliepimų apie mėsainius kaip, neva, nesveiką, greitą maistą. Tačiau kartu matome, kokį milžinišką populiarumą jie turi, kiek atsidaro naujų madingų maitinimo vietų, kurie neapsieina be mėsainių savo meniu. Žinoma, tai nėra pats sveikiausias maistas, tačiau bėda ne pačiame mėsainyje, o kaip su juo elgiamasi. Jei valgoma skubant, negalvojant apie patį maistą tai yra blogai.

Jei prie mėsainio yra suvalgomas kalnas gruzdintų bulvyčių ir išgeriami litrai gazuotų saldžių gėrimų tai nėra gerai. Aš pats prižiūriu savo mitybą, nes man 46 metai ir mėsainiai mano mitybos racione neužima didelės dalies. Bet kartas nuo karto pasimėgauti kokybišku mėsainiu paruoštu iš geros bandelės, geros mėsos ir daržovių tikrai galima“, – sakė A. Užkalnis.

Jis prisiminė kada pirmą kartą paragavo mėsainį. „Tai buvo 1993 m., aš tada pirmą kartą viešėjau užsienyje, su kolega darbo reikalais svečiavomės Helsinkyje. Bare pasivaišinome alumi, užsimanėme valgyti. Tad įsigijome mėsainių iš gatvės vagonėlio. Man mėsainis taip patiko, kad viskas baigėsi tuo, jog tą vakarą pirkau dar tris. Buvau pasiryžęs juos valgyti tol, kol užteks pinigų“, – sakė maisto kritikas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA