Zoologijos sodas kviečia į gyvūnų prižiūrėtojo šventę | Kas vyksta Kaune

Zoologijos sodas kviečia į gyvūnų prižiūrėtojo šventę

Organizatorių nuotr.

Lietuvos zoologijos sode šeštadienį nuo 12 val. vyks „Gyvūnų prižiūrėtojo dienos“ šventė. Jos metu lankytojai galės susipažinti su pačia egzotiškiausia ir įdomiausia specialybe – gyvūnų prižiūrėtojo.

Patys zoologijos sodo darbuotojai, kurie kiekvieną dieną susiduria su gyvūnais, labai mėgsta savo darbą ir jį vertina, kaip išskirtinį. Paprašyti sugalvoti priežastis, kodėl myli darbą su gyvūnais, jie nedvejodami įvardino tokias priežastis kaip: „kiekviena diena siurprizas“, „nes jie patys nuostabiausi kolegos“ ir pan. O štai terariumo darbuotoja Vilija, dirbanti su gyvatėmis, užtikrintai teigė, kad myli darbą su šiais gyvūnai, nes jos vienos kitas puikiai supranta. Ilgametis Lietuvos zoologijos sodo darbuotojas Rimvydas (dirbantis čia net 30 metų!) juokaudamas sakė, kad vertina darbą su gyvūnais, nes jie neužduoda kvailų klausimų, pavyzdžiui, „Ar tu mane myli?“

Šeštadienį, šventės metu per gyvūnų pristatymus, prižiūrėtojai papasakos apie prižiūrimus gyvūnus, atsakys į visus rūpimus klausimus. Renginio dieną numatyti net 9 gyvūnų pristatymai ir 3 ruonio šėrimai, per kuriuos mažieji lankytojai galės pabūti tikru prižiūrėtoju ir pavaišinti ruonį žuvimi. Be to, įvairiose zoologijos sodo vietose bus galima konstruoti užimtumo priemones: beždžionėms, zebrams, papūgoms ir net šikšnosparniams.

Patys smalsiausi specialioje edukacijoje galės susipažinti su įdomiais gyvūnų prižiūrėtojų darbo įrankiais, kurie tikrai nustebins. O terariumo darbuotojai papasakos, kaip yra kuriamas žmogaus ir gyvūno draugystės ryšys.

Renginyje taip pat dalyvaus LSMU Veterinarijos akademijos studentų asocijacija, kuri pristatys edukaciją „Būsimojo šeimininko akademija“. Visi naminių gyvūnėlių prižiūrėtojai ir planuojantys jais tapti, galės sužinoti apie skirtingus šunų, kačių ar graužikų auginimo ypatumus, kokių dokumentų reikia, norint laikyti augintinį, o tokių klausimų, kaip: „Kokiu maistu maitinti?“ ar „Kokį pavadėlį savo šuniui pirkti?“ turėtų nebekilti.

Taip pat lankytojai sužinos augintinių dresūros pradmenis, nuo ko pradėti ir kaip užsiauginti gerą ir protingą šunį ar katę. Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro Gyvūnų priežiūros skyriaus atstovai papasakos kaip tapti profesionaliu gyvūnų prižiūrėtoju.

Visą renginio programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA