Kas vyksta Kaune gegužės 26-28 dienomis? (Renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune gegužės 26-28 dienomis? (Renginių kalendorius)

Asociatyvi / A. Šiktorovo nuotr.

Greitai prabėgusi darbo savaitė vėl pasiekė finišo tiesiąją ir portalas „Kas vyksta Kaune“ kviečia susipažinti su šio savaitgalio renginiais. Tiesa, jų skaičius gerokai kuklesnis nei praėjusį savaitgalį, tačiau nusivilti tikrai ne valia – veiklų asortimentas varijuoja nuo ramaus eilių skaitymo iki audringų emocijų stebint krepšinio varžybas.

Poezijos skaitymai „Poezijos pavasaris 2017“

Tradicija pasitikti vasarą skaitant gražiausias eiles gimė dar 1965 m., idėją skleisti poezijos galią sugalvojo poetas Justinas Marcinkevičius. Jau keliasdešimt metų neatsisakoma tradicijos skaityti eiles ir ieškoti poezijos ir įvairiausių menų sąlyčio taškų. Šį penktadienį visi kviečiami pasiklausyti gražiausių eilių po Laisvės alėjos liepomis. Jeigu lis – poezijos skaitymai kelsis į Kauno centrinį knygyną „Pegasas“. Startas 14 val. Renginys nemokamas.

Lizdo sezono uždarymas

Prie pat Soboro įsikūręs „Lizdas“ griausmingai baigia jau antrąjį sezoną. Per devynis mėnesius, „Lizdas“ matė visko – paleistus plaukus, prasegtus marškinius, atlaisvintus diržus, pamestus telefonus. Visi kviečiami dar kartą tai patirti ir išvysti, nes liūdėti tikrai nėra ko – į uždarymą susirinks patys ištikimiausi ir geriausiai sienas drebinantys svečiai. Penktadienio naktis prie Soboro bus nerami. Įėjimas mokamas.

Putvinskio gatvės diena

Jau šį šeštadienį Kauno miesto širdyje vyks Putvinskio gatvės šventė, kurios metu ne tik šios gatvės kaimynai, bet ir visi kauniečiai bei miesto svečiai bus pakviesti susipažinti su šia legendomis apipinta, išskirtine architektūra ir žaliais skverais pasižyminčia gatve. Pagrindinis iniciatyvos tikslas – pakviesti kauniečius dalintis istorijomis, taigi būkite nusiteikę kalbėti. Gatvė šurmuliuos nuo 10 val., dalyvavimas nemokamas.

Gyvūnų prižiūrėtojo diena Kauno Zoologijos sode

Patys zoologijos sodo darbuotojai, kurie kiekvieną dieną susiduria su gyvūnais,labai mėgsta savo darbą ir jį vertina, kaip išskirtinį. Netikite? Tuomet šeštadienio popietę turėtumėte praleisti Zoologijos sode, kur galėsite iš arčiau susipažinti su gyvūnų prižiūrėtojo darbu. Renginio dieną numatyti net 9 gyvūnų pristatymai ir 3 ruonio šėrimai, per kuriuos mažieji lankytojai galės pabūti tikru prižiūrėtoju ir pavaišinti ruonį žuvimi! Be to, įvairiose zoologijos sodo vietose bus galima konstruoti užimtumo priemones: beždžionėms, zebrams, papūgoms ir net šikšnosparniams! Patys smalsiausi specialioje edukacijoje galės susipažinti su įdomiais gyvūnų prižiūrėtojų darbo įrankiais, kurie tikrai nustebins. O terariumo darbuotojai papasakos, kaip yra kuriamas žmogaus ir gyvūno draugystės ryšys. Renginys mokamas.

Baikerių naktys 2017

Jeigu manėte, kad baikerių fiestos pasibaigs praūžus „Bike show millenium“ – klydote. Dviračių monstrų vairuotojai net nesiruošia nurimti ir šį šeštadienį nuo 13 val. būriuosis prie prekybos miestelio „Urmas“. Ten iki 16 val. vyks varžybos bei burgerių kepimo ir valgymo šventė „Burger fiesta 2017“, vėliau veiksmas persikels į Jadagonis. Vakarinėje dalyje – dar daugiau varžybų, dažasvydis, muzika. Dalyvavimas dieninėje dalyje nemokamas, vakarinėje – mokamas.

LKL finalas: „Žalgiris“ – „Lietkabelis“

24-asis Kauno „Žalgirio“ LKL finalas. Šįkart ne su mirtinais priešais Vilniaus „Lietuvos rytu“, tačiau šią komandą ant menčių paguldžiusiu Panevėžio „Lietkabeliu“. Finalo rungtynės vyks iki keturių pergalių ir pirmoji dvikova jau šį sekmadienį 17 val. „Žalgirio“ arenoje. Palaikykime savo komandą ir neleiskime nugalėtojų titului iškeliauti kito miesto komandai! Rungtynės mokamos.

Jeigu neradote jums patinkančio renginio – neskubėkite nusivilti, nes visa puokštė savaitgalio renginių ilsisi mūsų renginių kalendoriuje. Beje, prieš išeidami iš namų nepamirškite užmesti akies ir į orų prognozes – bus šilta, bet dangus šį savaitgalį turės tendencija prakiurti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA