Grįžo iš emigracijos, laiku pastebėjo nišą ir sukūrė pelningą verslą | Kas vyksta Kaune

Grįžo iš emigracijos, laiku pastebėjo nišą ir sukūrė pelningą verslą

R. Tenio nuotr.

Ir nors iš Lietuvos išvykstančių svetur skaičiai išlieka pakankamai dideli, vis dažniau pasigirsta istorijų, kad pabuvę svetur ir sugrįžę į tėvynę buvę emigrantai randa galimybių sėkmingai veiklai ir čia – Lietuvoje.

[galerija kiek=”4″]

Prieš ketverius metus į Lietuvą po 13 metų, praleistų emigracijoje Airijoje, sugrįžęs Erikas Simovičius – vienas iš jų. Prieš kelerius metus pradėjęs automobilių nuomos verslą vyras jau gali pasidžiaugti, kad jo idėja orientuoti savo veiklą į paviešėti tėvynėje sugrįžtančius emigrantus, atsipirko su kaupu.

Idėja gimė iš asmeninės patirties

Ne vienerius metus užsienyje gyvenęs vyras patyrė, kad sugrįžęs pasisvečiuoti į Lietuvą, susidurdavo su dideliu nepatogumu. Tekdavo prašyti giminaičių, kad pavėžėtų iš oro uosto arba naudotis gana brangiomis taksi paslaugomis. Tuo metu nebuvo nei pigesnių pavėžėjimo paslaugas teikiančių vairuotojų, nei mobiliųjų aplikacijų. Automobilių nuomos kompanijų paslaugos dėl mažos Lietuvos rinkos tiek tuo metu, tiek dabar buvo brangios. Dar vienas nepatogumas, kad išsinuomoti automobilį, klientui tekdavo turėti kreditinę kortelę ar palikti nemažą piniginį užstatą.

„Tai yra labai nepatogu. Nes jei esi studentas ar dirbantis, galbūt net neturi kreditinės kortelės, todėl išsinuomoti automobilį beveik nėra galimybių. Taip pat teko ne kartą girdėti, kad žmonės patirdavo neplanuotų nuostolių dėl brangių automobilio draudimo frašizių, kuomet net už menką įbrėžimą iš kliento yra nuskaičiuojamos nemažos sumos, – prisimena E. Simovičius. –Taip ir kilo mintis pačiam pabandyti pasiūlyti tokią paslaugą, kuri būtų patogi atvykstantiems savaitei ar kelioms“.

Taip gimė visą parą automobilių nuomos paslaugas teikianti įmonė „Carsrent24“, įsikūrusi Karmėlavoje. Vieta pasirinkta neatsitiktinai, kadangi paslaugos buvo orientuotos į emigrantus, reikėjo patogios vietos pristatyti klientams automobilius į Kauno, Vilniaus, o taip pat ir Rygos, Talino oro uostus, mat pradžioje buvo skelbiama, kad automobilius galima išsinuomoti ir kitose Baltijos šalyse. Pradžioje „Carsrent24“ nuomavo vos keturis automobilius, kurie buvo įgyti nuosavomis, užsienyje uždirbtomis ir sutaupytomis lėšomis. Šiuo metu bendrovei priklauso net 62 automobiliai ir dirba 9 darbuotojai.

Nuomoti patogiau, nei pirkti

Po ketverių metų veiklos „Carsrent24“ gerokai nutolo nuo pirminės idėjos, šiuo metu įmonės paslaugomis vis dažniau naudojasi tikrai ne vien atostogauti į Lietuvą sugrįžę tautiečiai. Nemažai užsakymų yra iš užsienio svečių, o taip pat –įmonių, kurioms siūlomos ilgalaikės automobilių nuomos sutartys.

„Įmonės skaičiuoja finansus, galbūt jiems automobilių neapsimoka pirkti, arba galbūt yra blogas įmonės kreditingumas – bankas nenori skolinti. Tuomet automobilių nuoma – labai geras pasirinkimas. Mes siūlome pilnai apdraustus automobilius, o į nuomos kainą įskaičiuotas ir techninis aptarnavimas: padangų, tepalų keitimas. Tai tikrai patogi paslauga už pakankamai gerą kainą“, – pasakoja įmonės „Carsrent24“ vadovas.

Nuomojamais automobiliais dažniausiai klientai vidutiniškai per dieną nuvažiuoja 150-200 kilometrų, tačiau per parą nuvažiuotas kilometrų skaičius neturėtų viršyti 500 kilometrų ribos. Trumpalaikei nuomai nereikia palikti užstato, nėra įšaldomos lėšos kredito kortelėje, jos net nereikia turėti! Dažniausia trumpalaikės nuomos trukmė yra 3-7 paros, bet būna ir ilgesnių laikotarpių, kuomet grįžę iš užsienio klientai nori ilgiau pasinaudoti patogia paslauga – galimybe nuomotu automobiliu be kliūčių pasiekti bet kurį Lietuvos kampelį, o gal ir tolėliau pakeliauti. Išvykimas į užsienį nėra ribojamas.

„Carsrent24“ rinkoje siūlo ir vieną mažiausių franšizių, kuri kitose įmonėse gali siekti nuo 150 iki 600 eurų. Sugedus nuomotam automobiliui, įmonė pasirūpins, kad jums būtų pristatyta kita transporto priemonė. Jei turite ilgalaikės nuomos sutartį – Karmėlavoje veikiančiame Automobilių priežiūros centre teikiamos ne tik techninės priežiūros, bet ir diagnostikos bei remonto paslaugos.

Daugiau apie paslaugas čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA