Grožio industrijoje vis labiau populiarėja 3D kūno formų modeliavimas | Kas vyksta Kaune

Grožio industrijoje vis labiau populiarėja 3D kūno formų modeliavimas

Organizatorių nuotr.

Tikriausiai nėra žmogaus, kuris savo kūną matytų kaip tobulą kūrinį ir nenorėtų jame kažko pakeisti. Tačiau dažną iš mūsų nuo pasiryžimo plastinei operacijai stabdo baimė likti nepatenkintu naujais pokyčiais. Tokiems abejojantiems idealus sprendimas pasinaudoti 3D veido ir kūno modeliavimo programa „Crisalix“, leidžiančia pamatyti, kaip pasikeis jūsų kūnas po operacijos. Vos prieš porą mėnesių ši visame pasaulyje sparčiai populiarėjanti programa pradėta sėkmingai naudoti Kaune įsikūrusioje estetinės chirurgijos klinikoje „GP klinika“.

[galerija kiek=”4″]

Virtuali galimybė susipažinti su savo patobulintu kūnu

3D modeliavimas – tai procesas, kurio metu, naudojant specialią „Crisalix“ programą, planšete yra nuskenuojama žmogaus kūno dalis, kurią jis nori pakeisti. Taip galima skenuoti veidą, pilvą, kojas, klubus, krūtinę. Programa sumodeliuojami tikėtini operacijos rezultatai, pavyzdžiui, kaip atrodytų krūtinė, įdėjus įvairaus dydžio implantus, kaip pasikeistų kūno formos, nusiurbus riebalus nuo pilvo ar klubų, koks būtų veidas, jį patempus, pakėlus antakius, palyginus raukšles ar pašalinus nosies kuprelę. Programa suteikia plačias modeliavimo galimybes, kurios labai padeda pacientui susidaryti nuomonę apie operacijos rezultatus ir reikalingumą. Kaip vyksta 3D modeliavimas pamatyti galite čia.

Viskas labai paprasta: pacientui tereikia ramiai stovėti, kol gydytojas perkels jo atvaizdą į programą. Nuskenuotos kūno dalies vaizdas nusiunčiamas į Šveicariją ir vos per kelias minutes atgal gaunama jau 3D projekcija. O tuomet prasideda bendras gydytojo ir paciento darbas, modeliuojant operacijos rezultatus.

Pacientas pateikia savo pageidavimus, kaip jis norėtų pakeisti pasirinktą kūno sritį, o gydytojas programos pagalba parodo tikėtiną rezultatą – dažniausiai kelis galimus variantus. Tai ypač aktualu renkantis krūtų implantų dydį. Programa moteriai parodo, kaip jos krūtinė atrodys su 300, 400 ar 500 ml implantais, kaip skirsis jos išvaizda, priklausomai nuo implantų modelio ar pasirinktos implanto vietos (po krūtinės raumeniu ar virš jo). Įvertinus visus pamatytus vaizdus, palengvėja sprendimas ir dėl krūtinės dydžio, ir dėl formos.

Po konsultacijos pacientui nusiunčiamas sumodeliuotos kūno dalies 3D vaizdas, kurį jis gali parodyti savo artimiesiems ir draugams. Šį erdvinį 3D vaizdą žmogus gali apžiūrinėti iš visų pusių, jį sukiodamas. Taip pat projekcijomis įdomu pasidalinti su plačia „Crisalix“ programos bendruomene, kuri gali balsuoti už gražiausią variantą.

Programa padeda apsispręsti

Pasak „GP klinikos“ vadovo, chirurgo Gintaro Papečkio, ši nauja 3D modeliavimo „Crisalix“ programa paslauga puikiai tinka neapsisprendusiems žmonėms arba tiems, kurie turi per didelius lūkesčius dėl operacijos. „3D modeliavimo procedūra visiškai neįpareigoja žmogaus darytis operaciją. Priešingai, galbūt būtent ji parodys, kad pokytis realybėje būtų visai ne toks, kokį žmogus yra susikūręs savo galvoje. Ši programa gali padėti priimti racionalų sprendimą, kokią operaciją darytis ir, ar ji išvis būtina“, – sako G. Papečkys.

Be to, ši programa tinka ir tiesiog smalsiems žmonėms, nes juk ne visi yra pasiryžę gultis ant operacinio stalo, nors kone kiekvienam tiesiog smalsu, kaip jis atrodytų, jei turėtų kitokius veido bruožus ar kitokias kūno formas. Taigi 3D modeliavimas „Crisalix“ programa gali būti išbandytas ir tų žmonių, kuriems tiesiog įdomu, kaip jie atrodytų, jei pasikeistų viena ar kita jų kūno forma.

3D vaizdo sumodeliavimas vertas daugiau nei tūkstantis žodžių

Tad, ar jums teko nors kada pagalvoti: įdomu, kaip pasikeistų mano figūra, jei krūtinė būtų didesnė, o ant pilvo nebūtų susidariusių riebalų sankaupų? Arba, kaip atrodytų veidas, jei nosis būtų kitos formos? Dabar jūs turite galimybę tai pamatyti dar iki operacijos!

„Crisalix“ yra 3D modeliavimo programa, sukurianti paciento 3D modelį ir leidžianti jį koreguoti. Pacientas gali matyti savo naująjį veidą ar kūną 3D vaizdu, o ne kaip plokščią paveikslėlį. Tokį vaizdą galima sukinėti iš įvairių pusių ir stebėti pokyčius ne tik iš priekio, bet ir iš šonų, viršaus ar apačios.

Ši neįtikėtina technologija, naudojama estetinės chirurgijos klinikoje „GP klinika“, didina pacientų supratimą apie operacijas ir tikėtinus rezultatus bei suteikia jiems daug tikroviškesnį suvokimą, o tuo pačiu ir didesnį džiaugsmą po realiai atliktos operacijos.

Pirmaujanti tarptautinė plastinės chirurgijos federacija IPRAS rekomenduoja „Crisalix“ dėl jos neįtikėtino progreso 3D modeliavimo srityje ir indėlio į pacientų švietimą ir didesnį informuotumą prieš priimant galutinį sprendimą dėl operacijos būtinumo. Pacientai, pasinaudoję 3D modeliavimu, rodo aukštesnį pasitenkinimo operacija lygį, o tai puikiai atitinka vieną esminių IPRAS tikslų – kiekvienam plastinės chirurgijos pacientui suteikti kuo daugiau ir kuo tikslesnės informacijos apie galimus pokyčius.

Šveicarijoje nuo 2007 – 2012 vykdyto tyrimo rezultatai parodė, kad 90 proc. moterų teiktų pirmenybę plastikos chirurgui, teikiančiam 3D modeliavimo paslaugą, nei tam, kuris naudoja standartinį konsultacijos metodą – liemenėlę su skirtingų dydžių implantais.

100 proc. pacientų buvo arba patenkinti, arba labai patenkinti jiems atliktu 3D modeliavimu „Crisalix“ programa.
87,5 proc. pacientų jautė, kad per 3D simuliaciją jie galėjo geriau išreikšti savo troškimus ir lūkesčius chirurgui.

Apie gydytoją Gintarą Papečkį

Unikalų 3D modeliavimą „Crisalix“ programa naudojantis gydytojas Gintaras Papečkys yra vienas pirmųjų chirurgų, kuris pradėjo vystyti plastinę-estetinę chirurgiją ir estetinę mediciną Lietuvoje po 1991 metų. Nuo 2000 m. gydytojas dirba savo įkurtoje estetinės chirurgijos klinikoje „GP klinika“.

Chirurgas yra atlikęs daugiau nei 5000 estetinių operacijų ir yra pradininkas tokių operacijų ir estetinių procedūrų Lietuvoje kaip: riebalų persodinimo procedūros (1996 metais); vyriškų lyties organų korekcijos (1997 metais); botulino toksino injekcijos (1999 metais). Gintaras Papečkys pirmasis Lietuvoje atliko naujausią estetinės medicinos procedūrą – kamieninių ląstelių persodinimą į veido odą (2011 metais).

Daugiau apie kliniką rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA