„Kiemų šventė“ abejingų nepaliko – muzika ir kalbos pripildė Laisvės alėją | Kas vyksta Kaune

„Kiemų šventė“ abejingų nepaliko – muzika ir kalbos pripildė Laisvės alėją

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Paskutinį pavasario ketvirtadienį Kaunas palydėjo su išskirtine iniciatyva – tarp liepų Laisvės alėjoje prie stalų susėdo šimtai kauniečių. Visi šnekučiavusi, dainavo, klausėsi gyvos muzikos ir dalinosi vaišėmis – Kauno širdis pavirto vienu dideliu kiemu, kuriame kaimynai dalinosi gera nuotaika ir vaišėmis.

Du bendraminčiai iniciatyvų visuomet kupini menininkas Vytenis Jakas ir Giedrė DO šventės idėjos nenuleido iš padangių – jau daugiau kaip dešimtį metų gegužės mėnesio pabaigoje Europoje švenčiama tarptautinė Kaimynų diena. Iniciatyvos autoriai pabrėžia, koks svarbus yra laikas kartu ir atkreipia dėmesį į bendrystės ir artumo svarbą.

Prie stalų sėdo įvairios Kaune veikiančios bendrijos ir organizacijos, kėdės buvo papuoštos baltais balionais, stalus dengė baltos staltiesės – visa atmosfera prisipildė jaukumo ir pozityvių emocijų.

Vienas iš idėjos autorių Vytenis Jakas neslėpė susižavėjimo stebėdamas linksmus žmones – tai, ką kiekvienas apsilankęs Laisvės alėjoje galėjo pamatyti ir pajusti tikrai išpildė visus organizatorių lūkesčius. „To mes ir tikėjomės. Aš tiesiog džiaugiuosi, kad nenusivyliau ir pasitikėjau šia idėja. Ir mano partnerė Giedrė DO, ir „Kauno centro būsto“ vadovė Jurgita tuo tikėjo – visi mes buvome įsitikinę, kad jokie trukdžiai šios šventės įvykimui nepakenks. Negaliu atsidžiaugti tuo, ką dabar matau,“ – rodydamas ištiestu delnu į vaišėmis apkrautus stalus sakė V. Jakas.

Menininkas taip pat dėkoja Lietuvos Šaulių sąjungai už pagalbą šventės metu, taip pat Julijai Iškevičienei, kurios dėka „Kiemų šventėje“ skambėjo orkestro muzika, bei visiems, kurie patikėjo idėja ir prisidėjo tiek prie organizavimo, tiek atvyko į pačią šventę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA