Kauno vadovai „valstiečiams“ pristatys „Mokslo salos“ projektą | Kas vyksta Kaune

Kauno vadovai „valstiečiams“ pristatys „Mokslo salos“ projektą

BNS 2017/05/24 13:19
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienį Kauno miesto vadovai Seimo valdančiajai „Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos“ (LVŽS) frakcijai pristatys Kaune planuojamo mokslo populiarinimo centro „Mokslo sala“ projektą.

„Esame pakviesti LVŽS frakcijos į susitikimą, kurio metu išsamiai pristatysime mokslo centro „Mokslo sala“ įgyvendinimo eigą“, – BNS sakė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Pasak jo, projekto realizavimui itin svarbus Seimo narių palaikymas, užtikrinant jam reikalingą finansavimą.

„Tai yra nacionalinis objektas, todėl Kauno savivaldybė negalės įgyvendinti tokio objekto viena. Vystant šį projektą pakankamai intensyviai darbuojamės su Švietimo ir mokslo ministerijos vadovybe, tačiau reikia ne tik Vyriausybės, bet ir Seimo narių palaikymo, kad toks objektas užsitikrintų pakankamą finansavimą“, – sakė jis.

Mokslo populiarinimo centrą Kaune statyti nuspręsta po atrankos, kurioje su savo pasiūlymu taip pat dalyvavo Vilnius.

Preliminari viso projekto sąmata siekia 23 mln. eurų, tačiau neatmetama galimybė, kad ji gali būti didesnė. Anksčiau skelbta, kad „Mokslo sala“ atverti duris galėtų jau kitais metais.

Interaktyviame mokslo ir technologijų centre lankytojai galėtų susipažinti su žmonijos atradimais, išradimais, mokslo ir technologijų naujovėmis, jame būtų pristatomos inovatyvios Lietuvos įmonės.

Moksleiviams svarstoma įrengti modernias laboratorijas, sudaryti galimybę centre stažuotis mokytojams.

Projektui finansuoti norima pasitelkti viešojo ir privataus sektoriaus partnerystę.

Visuomeninė organizacija „Vieningas Kaunas“, kurios nariai Kauno taryboje turi daugumą, Seimo rinkimų metu bendradarbiavo su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Su šios partijos sąrašu į Seimą kandidatavo du visuomeninio judėjimo nariai: Aušra Papirtienė ir Gediminas Vasiliauskas. Abu jie buvo išrinkti į Seimą.

Dar du „Vieningo Kauno“ atstovai rinkimuose dalyvavo su Socialdemokratais, tačiau į Seimą išrinkti nebuvo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA