Autentišką itališką virtuvę Kauno senamiestyje kuria italas Marco iš Sicilijos | Kas vyksta Kaune

Autentišką itališką virtuvę Kauno senamiestyje kuria italas Marco iš Sicilijos

Organizatorių nuotr.

Vilniaus gatvėje jau metus laiko veikiančiame itališko maisto restorane „DaMarco“ svečių netrūksta, traukia ne tik jauki aplinka, patogi vieta (šalia požeminės perėjos), bet ir gardūs kvapai. Čia kasdien darbo dienomis galima mėgautis savaitės dienos pietų meniu, arba užsisakyti patikusį patiekalą iš standartinio meniu, kurio patiekalai sukurti pagal autentiškus sicilietiškus receptus, nes šio restoranėlio bendrasavininkas ir šefas – kilęs iš Sicilijos.

[galerija kiek=”8″]

Svarbiausias itališko maisto prieskonis – meilė

„Da Marco“, išvertus iš italų kalbos, reiškia pas Marcą. Paklaustas, ką jam reiškia itališko maisto kultūra, Marco Maniscalco nedvejoja: „Man – tai yra bendravimo dalis“. Pasak vyro, šeima Italijoje yra svarbiausia kiekvieno žmogaus gyvenime, o maistas yra neatsiejama meilės ir rūpesčio dalis, nes prie pietų ar vakarienės stalo aptariami visi svarbiausi klausimai. „Mano šeimoje yra nerašyta taisyklė – kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį visi renkasi pietų pirmą valandą dienos ir vakarienės septintą. Niekas nepakeis šito“, – sako sicilietis.

Marco teigimu, jei pietaujama ne namuose, nebūtinai italai renkasi brangų restoraną, na, nebent proga – svarbi šeimos šventė, sukaktis. „Pats gimiau ir augau Sicilijoje, nedideliame miestelyje. Pamenu, kai pietaudavom ne namie, su tėvu eidavom į tratoriją netoli mūsų namų. Ten buvo labai skanu, maistas buvo įvairus ir nebrangus. Iki šių dienų prisimenu šią tratorią, kaip vieną jaukiausių šeimyninių pietų vietų.

Marco įsitikinimu, kad svarbiausia gaminant maistą – mokėti gerai suderinti kokybiškus ingridientus ir skirti daug meilės visam gamybos procesui. „Ruošti maistą turi patikti!, – įsitikinęs vyras. – Aš per visa gyvenimą tik tuo ir užsiėmiau, jaučiu didelį malonumą gaminti maistą ir mokinti to kitus“.

Ar būtina viską gaminti iš itališkų produktų

Marco skuba suabejoti mūsuose gaju įsitikinimu, kad tam kad paruoštum iš tiesų nuostabaus skonio itališkus patiekalus, visi ingridientai privalo būti atsivežti iš Italijos. „ Iš dalies tiesos tame yra. Pavyzdžiui, Lietuvoje neauga kietagrūdžiai kviečiai, iš kurių makaronai ir picos padai gaunasi iš tiesų geriau. Parmos, Prosciutto kumpis, salami dešra – tokių, iš tiesų, čia nerasi. Tačiau yra daug lietuviškų produktų, kurie niekuo nenusileidžia itališkiems. Išbandžiau ir randu, su kuriais patiekalai gaunasi iš tiesų nuostabūs deriniai. Tai mums leidžia pasiūlyti iš tiesų žemesnes kainas restorano svečiams, nei pietautumėte Italijoje“.

Marco prisipažįsta, kad jam Kaunas labiau patinka, nei Vilnius, kadangi jis pats kilęs iš mažesnio miestelio – didmiesčių nemėgsta.

Kaip pagrindinį savo restorano išskirtinumą vyras nurodo pulsiuojančią senamiesčio dvasią ir autentiškus jo paties kurtus receptus. „Per savo ilgametę patirtį ir bandymus virtuvėje atrinkau tik pačius geriausius itališkus patiekalus, kurie tinka ir patinka visiems. Tai ir išskirtinio skonio picos, tirpstantis burnoje tiramisu, specialaus paruošimo jūros gėrybių sriuba ir daugelis kitų. Viskas paruošta pagal italų tradicijas ir su daug daug meilės“, – šypsosi M. Maniscalco.

Kuria šeimyninių pietų tradiciją

Marco labai norėtų, kad lietuviai perimtų jo tėvynėje gają, šeimyninius santykius stiprinančią tradiciją – bendrus šeimos pietus kiekvieną sekmadienį. Norėdamas paskatinti tokį bendravimą, savo restorane sekmadienį paskelbė šeimos diena, kuomet visiems meniu patiekalams taikoma 30 proc. nuolaida. Marco tiki, kad Kaune daugės sekmadienį mieste pietaujančių šeimų, porų, draugų. „Juk vasara, norisi kuo mažiau buitinių rūpesčių ir kuo daugiau smagaus laiko su jums brangiais žmonėmis. O pietumis, pagamintais su meile – pasirūpinsime mes“, – sako italas.

Naujienas apie „DaMarco“ restoraną rasite socialinio tinklo „Facebook“ profilyje – čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA