Kauno Mažasis teatras prijungtas prie Kauno kamerinio teatro: A. Kupčinskas piktinasi | Kas vyksta Kaune

Kauno Mažasis teatras prijungtas prie Kauno kamerinio teatro: A. Kupčinskas piktinasi

BNS 2017/05/23 11:15
Asociatyvi archyvo nuotr.

Kauno savivaldybės taryba antradienį pritarė Kauno mažojo teatro prijungimui prie Kamerinio teatro. Po šio sujungimo Mažojo teatro neliks, jo šešis spektaklius tikimasi perkelti į Kamerinio teatro repertuarą.

„Šiai dienai Mažajame teatre yra tik administraciniai etatai. (…) Vadovai derinsis dėl spektaklių perėmimo į kamerinio teatro repertuarą – jei sutiks režisieriai ir aktoriai“, – posėdyje kalbėjo Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Nomeda Prevelienė.

Mažajame teatre rodomi šeši spektakliai – trys suaugusiems ir trys vaikams.

Po sujungimo bus atleidžiami keturi Mažojo teatro darbuotojai – direktorius, buhalterė, administratorė ir kasininkė. Teatro patalpos bus grąžintos į savivaldybės balansą. Du pastaruosius etatus svarstoma perkelti į Kamerinį teatrą.

Sprendimo nepalaikė opozicinė konservatorių frakcija.

„Man tikrai asmeniškai nesuprantamas toks Mažojo teatro naikinimas, ypač kai Kaunas iškovojo Europos kultūros sostinės titulą“, – kalbėjo buvęs Kauno meras, konservatorius Andrius Kupčinskas.

Vicemeras liberalas Simonas Kairys pastebėjo, kad iš teatro „iš esmės iškaba telikusi“ ir pabrėžė, kad kokybiškai įstaigai reikalingas atitinkamas finansavimas, o Mažasis teatras, paskutiniu metu veikęs kaip viešoji įstaiga, nebuvo pajėgus išsilaikyti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA