Pirmą kartą Kaune organizuotas aplinkos dizaino festivalis lankytojų nenuvylė | Kas vyksta Kaune

Pirmą kartą Kaune organizuotas aplinkos dizaino festivalis lankytojų nenuvylė

Erikos Jančaitytės nuotr.

Praėjusį savaitgalį Nemuno saloje karaliavo gėlės ir augalai. Čia įvyko pirmasis aplinkos dizaino festivalis „Flora expo 2017“. Renginys buvo skirtas pristatyti naujausias želdinių priežiūros ir įrengimo technologijas, gražiausias gėles, krūmus, medelius, poilsiui bei vaikų žaidimams skirtus įrenginius, sodo puošybos elementus.

Į renginį susirinko ne tik gamtos mylėtojai, bet ir tėveliai su vaikais, kuriems vyko paskaitėlės apie įspūdingo grožio vabzdžius, augalus ir vaisius. Paroda subūrė augalų mylėtojų bendruomenę ir atvykusius svečius, čia buvo galima pasidalinti ir gauti naudingų augalų priežiūros patarimų, pamatyti įspūdingų augalijos kūrinių bei patiems sudalyvauti praktiniuose seminaruose. Pakalbinta renginio lankytoja Monika, sakė, kad tokia paroda, suteikė jai naujų idėjų atnaujinti savo sodo aplinką ir linkėjo, kad renginys būtų ne vienkartinis.

Šventės dalyviai noriai dalyvavo edukacinių zonų veikloje, bendravo. Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos atstovė Renida, džiaugėsi, kad paroda skirta ne tik suaugusiems, bet mažiesiems lankytojams. „Šioje parodoje mūsų kolegija buvo paruošusi mėtų, liepžiedžių ir rugiagėlių arbatėlių, kuriomis vaišinome ir skatinome atspėti, kokia tai arbata. Vaikams labai patiko mūsų kolegijos dėstytojos E. Morkūnienė daržovių braižybos meno pamokos“, – sakė ji. Lankytojams tą savaitgalį net oras šypsojosi ir skleidė pozityvią nuotaiką, skirtą pažinti ir susipažinti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA