Birštonas toliau auga: didinamas apgyvendinimo vietų skaičius | Kas vyksta Kaune

Birštonas toliau auga: didinamas apgyvendinimo vietų skaičius

Asociatyvi / R.Tenio nuotr.

Sėkmingai įgyvendindamas poilsio ir sveikatinimo infrastruktūros projektus, Birštono kurortas auga kasmet ir didina turistų srautus. Nuo 2014 m. į Birštono apgyvendinimo sektorių investavus apie 50 mln. eurų privačių lėšų, vietų skaičius apgyvendinimo įstaigose išaugo 21%. Šią vasarą Birštono kurorte vienu metu galės apsistoti 2738 žmonės.

Naujausią apgyvendinimo objektą Birštono šventės metu atidaro „Eglės“ sanatorija, šiuo metu galinti priimti iki 450 žmonių. Į visus tris apgyvendinimo korpusus investavusi beveik 23 mln. eurų, nuo birželio vienu metu kvies sveikatintis iki 750 žmonių. Naujausiame sanatorijos korpuse įrengta 140 kambarių, tarp kurių – liuksai, šeimoms su vaikais tinkantys dviviečiai kambariai bei pritaikyti žmonėms, turintiems specialiųjų poreikių.

„Džiaugiamės, kad palanki verslo aplinka ir toliau leidžia investuoti Birštono kurorte, o mes svečiams galime pasiūlyti moderniausią gydymo ir apgyvendinimo infrastruktūrą. Naujojo „Eglės“ sanatorijos korpuso funkcinės diagnostikos ir reabilitacijos centre įdiegta moderni įranga sanatorijos svečiams suteiks galimybę pasinaudoti dar veiksmingesne reabilitacija, o gydytojai ir kiti specialistai galės dar tiksliau ir objektyviau įvertinti žmogaus fizinę būklę. Naujame korpuse bus įrengti kambariai pritaikyti neįgaliesiems bei alergiškiems žmonėms”, – teigia „Eglės“ sanatorijos generalinis direktorius Arūnas Salda.

Už inovatyviausius sveikatinimo sprendimus apdovanotas „Vytautas Mineral Spa“ į naująjį kompleksą investavo apie 20 mln. eurų. Europos SPA asociacija specialiu žiuri prizu jį apdovanojo už inovatyviausius sveikatinimo sprendimus – unikalaus mineralinio vandens panaudojimą procedūroms.

Pastaraisiais metais netrūko investicijų ir į mažesnius objektus. Atidarytas naujas viešbutis „Pušynė“, svečių laukia „Vila Klasika“ ir „Birštono banginukas“. Veiklą kurorte pradėjo ir kelios naujos maitinimo įstaigos.

„Birštono kurorto išskirtinumas – unikali gamta ir aplinka, tačiau mums nebeužtenka džiaugtis vien gamtos natūraliai teikiamais ištekliais. Stengiamės augti kaip savivaldybė ir nuolatos sudaryti sąlygas tobulėti bei įgyvendinti savo idėjas verslo atstovams. Aiškios strategijos ir vizijos turėjimas, leidžia mums siekti užsibrėžtų tikslų ir sėkmingai konkuruoti su Lietuvos ir užsienio kurortais“, – teigia Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė.

Birštono kurorto plėtra bei apgyvendinimo vietų augimas prisidėjo ir prie kurorto turistų skaičiaus didėjimo. Nuo 2014 metų atvykstančių turistų skaičius šoktelėjo beveik dvigubai, 2016 m. kurorte lankėsi apie 93000 turistų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA