Policija ir toliau sieks įsigyti tokius automobilius, kokie būtini funkcijoms vykdyti | Kas vyksta Kaune

Policija ir toliau sieks įsigyti tokius automobilius, kokie būtini funkcijoms vykdyti

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Praėjusią savaitę Viešųjų pirkimų tarnyboje vykusiose konsultacijose esminių susitarimų pasiekti nepavyko. Policija atsižvelgė į išsakytas pastabas dėl kai kurių punktų, patikslino technines specifikacijas, tačiau jos nekeičia esmės – visi gamintojai patvirtino, kad negali pagaminti tokios klasės automobilių su 4 varomais ratais ir automatine pavarų dėže.

„Atkreipiu dėmesį, kad policija, kaip perkančioji organizacija, pati nusistato poreikius ir reikalavimus perkamiems daiktams. Todėl geriausiai žinome, kokių automobilių mums reikia. Praėjusią savaitę vykusiose konsultacijose jautėmės kaip automobilių parodoje, kur turėjome progos išklausyti, kokius automobilius galėtų įsigyti policija“- sakė konsultacijose dalyvavęs policijos generalinio komisaro pavaduotojas Rimantas Bobinas.

Šiandien Viešųjų pirkimų tarnybos išplatintos pastabos, kad policija pirktų vienus automobilius kaimo vietovėms – kitus – miestui, yra niekinės, nes sunkiai pravažiuojamų vietų yra tiek miesto, tiek kaimo keliuose. Be to, labai dažnai net mieste patruliuojantiems pareigūnams tenka vykti ir į iškvietimus užmiestyje, rajonuose ar vienkiemiuose.

„Policija nekeičia esminių reikalavimų – 4 varomi ratai ir automatinė greičio dėžė yra būtini poreikiai mūsų tiesioginėms funkcijos vykdyti. Šių automobilių reikia ne man, šių automobilių reikia Lietuvos žmonėms. Negalime teisintis, kad nespėjome atvykti, nes mūsų automobiliai tam nepritaikyti. Todėl ir toliau ginsiu policijos poziciją ir sieksiu, kad policininkai turėtų tokius automobilius, kuriais galėtumėme užtikrinti tinkamą reagavimą į žmonių pagalbos šauksmą“ – sako policijos generalinis komisaras Linas Pernavas. Jis pridūrė neabejojantis, kad dviejų gamintojų konkurencija leistų gauti tokį automobilį už žemesnę nei rinkos kainą.

Jau rytoj Policijos departamentas prie VRM pateiks patikslintas technines specifikacijas Viešųjų pirkimų tarnybai. Tikimės, kad artimiausiu metu konkursas bus paskelbtas.

Policijos automobilių parkas – beveik 2000 automobilių, nemaža dalis jų yra pasenę. Keisdami turimus automobilius į daugiafunkcinius, ketiname turimą automobilių parką sumažinti apie 30 proc. Taip pat atkreipiame dėmesį, kad artimiausiu metu policija planuoja įsigyti ir kitokių automobilių, kurie bus pritaikyti kitokioms funkcijoms (kinologams, konvojavimui ir pan.), kuriems nebus keliami tokie privalomi reikalavimai kaip 4 varomi ratai ir automatinė pavarų dėžė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA