Kaune pabėgėliams siekiama išnuomoti dvigubai daugiau butų nei kituose miestuose | Kas vyksta Kaune

Kaune pabėgėliams siekiama išnuomoti dvigubai daugiau butų nei kituose miestuose

BNS 2017/05/22 12:03
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pabėgėlių priėmimo centras ieško butų Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje – juose birželį planuojama apgyvendinti keturias pabėgėlių šeimas, pirmą kartą išvengsiančias pirminės integracijos Rukloje.

Centras siekia išnuomoti nuo 30 iki 50 kvadratinių metrų ploto butus – po vieną Vilniuje ir Klaipėdoje, du – Kaune. Jie būtų skirti 2–3 asmenų šeimoms.

„Tai yra tik planai, planuojame pilotiniam projektui nuomoti (butus – BNS) savivaldybių teritorijose. Partneriai mūsų prižiūrėtų – „Caritas“ ir Raudonasis Kryžius. Kol kas planuojami keturi, kaip pasiseks, matysime, planuojame birželio mėnesį“, – BNS sakė Pabėgėlių priėmimo centro direktorius Robertas Mikulėnas.

Migracijos departamento direktorė teigė, kad keturios šeimos į Lietuvą iš stovyklų Graikijoje turėtų atvykti birželio pirmoje pusėje.

„Dėl tų, kurie yra iš Graikijos, nuo tos dienos, kai jie atskris į Lietuvą, mes priimsime sprendimą per savaitę. Yra patikrinimai padaryti, neturime apie juos neigiamos informacijos“, – BNS sakė Evelina Gudzinskaitė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Migracijos departamentas ir kitos tarnybos šiuo metu siekia įgyvendinti pilotinį projektą – perkelti kelias šeimas iš pabėgėlių stovyklų tiesiai į šalies savivaldybes. Tam iki dviejų savaičių trumpinami terminai, per kuriuos išduodami leidimai gyventi Lietuvoje. Iš pradžių svarstyta pabėgėlius apgyvendinti visuose šalies didmiesčiuose, tačiau dalies miestų vadovai tokiomis galimybėmis suabejojo.

Lietuva iki šių metų rugsėjo įsipareigojo perkelti 1105 pabėgėlius. Iki šiol į Lietuvą perkelta 300 sirų, irakiečių, eritrėjiečių, didžioji dali dalis jų atvyko iš stovyklų Graikijoje. Lietuvoje integravosi kol kas tik keliolika asmenų, likę išvyko į užsienį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA