Aptartos galimybės kompensuoti vakciną nuo meningokoko | Kas vyksta Kaune

Aptartos galimybės kompensuoti vakciną nuo meningokoko

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos kvietimu Lietuvoje lankėsi Jungtinės karalystės ekspertų delegacija. Šio susitikimo metu su tarptautine ekspertų grupe buvo aptartos galimybės Lietuvai įsigyti vakcinų nuo B tipo meningokoko.

Kol kas ši vakcina yra kompensuojama ir įtraukta į vaikų skiepijimų kalendorių tik Jungtinėje Karalystėje ir Airijoje, todėl būtent su šių šalių ekspertais ir diskutuojama apie galimybes ir Lietuvai pradėti skiepyti naujagimius.

Ministro A. Verygos teigimu, Lietuvoje tokios vakcinos anksčiau niekada nebuvo kompensuojamos, todėl labai svarbu apsvarstyti visas galimybes, sužinoti kitų šalių patirtis ir rekomendacijas.

„Kol kas sprendimai dėl jos vakcinos įtraukimo į vaikų profilaktinių skiepijimų kalendorių nėra priimami, pirmiausia turime išklausyti visų ekspertų nuomonę, rekomendacijas, atlikti skaičiavimus. Jungtinės Karalystės patirtis parodė, kad vakcina efektyviai sumažino sergančiųjų meningokokine infekcija skaičių, o šioje šalyje atlikti farmakoekonominiai skaičiavimai leido efektyviai derėtis dėl vakcinos kainos. Tokiu keliu turėtų eiti ir Lietuva, todėl esame dėkingi už pasiūlytą Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) pagalbą“, – sako ministras A. Veryga.

Ankstesniais preliminariais skaičiavimais, vakcina nuo meningokoko galėtų kainuoti apie 8 mln. eurų per metus Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšų. Įtraukus vakcinas į vaikų profilaktinio skiepijimo kalendorių, jomis būtų skiepijami visi naujagimiai.

Techninę pagalbą dėl vakcinų nuo B tipo meningokoko teikia Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA