Nuspręsta, iki kada leis žvejoti Kauno mariose | Kas vyksta Kaune

Nuspręsta, iki kada leis žvejoti Kauno mariose

Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Šiemet pratęstas sterkų žvejybos draudimas ir draudimas žvejoti Kauno mariose 400 metrų zonoje apie Dabintos pusiasalį. Tai numato pakeistos Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės.

Draudimas galios iki gegužės 31 dienos. Pakeitimai padaryti, atsižvelgus į mokslininkų pasiūlymus, nes dėl neįprastai šalto pavasario vandens telkiniai dar nespėjo pakankamai įšilti ir žuvų nerštas daugelyje Lietuvos regionų vėluoja. Taigi žvejoti sterkus ir žvejoti Dabintos pusiasalio teritorijoje šįmet bus galima tik nuo birželio 1 d.

Aplinkos ministerija primena, kad iki gegužės 20 d. vis dar galioja draudimas žvejoti karšius Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose. Kadangi gegužės 20-oji yra šeštadienis, tądien karšius jau bus galima žvejoti. Mokslininkų duomenimis, Nemuno deltos regione karšių nerštas prasidėjo beveik įprastu laiku, todėl neplanuojam pratęsti draudimą juos žvejoti.

Draudimas žvejoti salačius ir kiršlius jau baigėsi – juos galima žvejoti nuo gegužės 16 d., o žiobrių žvejybos draudimas prasidėjo gegužės 15 d. ir tęsis iki birželio 15-osios.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA