Paaiškėjo, kas triumfavo pasaulio svorių kėlimo į viršų čempionate Kaune | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, kas triumfavo pasaulio svorių kėlimo į viršų čempionate Kaune

Organizatorių nuotr.

Šeštadienį Kaune svorių kėlimo į viršų pasaulio pirmenybėse čempiono titulą Lietuvai iškovojo Vytautas Lalas. Antroje vietoje liko Vidas Blekaitis, trečioje – britas Graham Hicks. Dėl nugalėtojo titulo varžėsi dvylika sportininkų iš dešimties šalių.

Graham Hicks lietuviams nepavyko įveikti rąsto kėlimo rungtyje, kurios rezultatas užtikrino sportininkui ir Pasaulio rąsto kėlimo čempiono titulą. G. Hicks nugalėjo iškėlęs didžiausią – 192,5 kg – svorį. Už jo liko antrąją ir trečiąją vietas pasidalinę Vytautas Lalas ir pernai šios rungties čempionu buvęs Vidas Blekaitis, abu iškėlę po 180 kg svorį. Abiejose varžybose Lietuvai be minėtų sportininkų atstovavo ir Martynas Brusokas, bendroje įskaitoje likęs šeštas.

Iš viso Pasaulio svorių kėlimo į viršų čempionate galiūnai susirungė keturiose rungtyse: rąsto, apolono ašies, vikingo spaudimo ir „Cramo“.

155 kg sveriančios Apolono ašies rungtyje geriausiai pasirodė ją daugiausiai – septynis kartus per minutę – iškėlęs Vytautas Lalas. Jis buvo geriausias ir „Cramo“ rungtyje, per 48,9 sekundes iškėlęs keturis nuo 80 iki 120 sveriančius luitus. Vikingo stūmimo rungtyje sportininkai į viršų stūmė dvi ašis su ant jų užkeltu 240 sveriančiu žolės pjovimo traktorium. Čia geriausias rezultatas priklauso Graham Hicks, kuriam pavyko ašis išstumti net 9 kartus.

Be minėtų sportininkų Kaune rungėsi ir pasaulio čempionas iš Lenkijos Marcin Sendwicki, stipriausias olandas Alex Moonen, pasaulio rekordininkas iš Estijos Rauno Heinla, čekas Jyri Vytiska, gruzinas Ivan Makarov, latvis Oskars Martuzans, Jared Leask iš PAR ir Dennis Kohlruss iš Vokietijos.

Tvirtai varžybose pasirodė ir didelio žiūrovų palaikymo sulaukęs 21-erių marijampolietis Martynas Brusokas. Geriausiai jam sekėsi „Cramo“ rungtis, kurioje liko ketvirtas, iškėlęs tris luitus per 30,86 s. Rąsto kėlimo rungtyje Martynas liko 8, iškėlęs 167 kg svorį.

Nors varžybų dieną Kaune kepino saulė, o temperatūra vietomis siekė 27 laipsnius, toks oras labai palankus sportininkams pasiekti geriausių rezultatų ir išvengti traumų.

Pasaulio galiūnų svorių kėlimo į viršų čempionato vaizdo įrašas bus transliuojamas 90 pasaulio valstybių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA