Ką laisvalaikiu veikia Kauno pareigūnai? | Kas vyksta Kaune

Ką laisvalaikiu veikia Kauno pareigūnai?

Organizatorių nuotr.

Šią savaitę Kaune nerimo aistros. Nepaisant visų netikėtų įvykių bei pasiruošimo savaitgalio renginių fiestai, būtent šiam miestui teko garbė užbaigti 23-ąjį policijos senjorų krepšinio turnyrą, kuriame dalyvavo 9 policijos pareigūnų komandos. Mažajame finale Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – apskr. VPK) komanda nesunkiai 94:73 įveikė Panevėžio apskr. VPK. Tuo tarpu didžiajame finale Kauno apskr. VPK nesulaukė didelio pasipriešinimo iš suvalkiečių ir įveikė juos 100:59. Laimėję turnyrą trečius metus iš eilės, kauniečiai pereinama taure galės džiaugtis ilgai – ji lieka jų rankose visam laikui.

[galerija kiek=”4″]

„Kaune išskirtinai geros sąlygos sportui. Kriminalinės policijos biuro centre turime krepšinio, kovinių sporto šakų sales. O ir Lietuvos policijos mokykla visai šalia“, – džiaugiasi vienas iš senjorų komandos senbuvių, Kauno apskr. VPK Kauno miesto Panemunės policijos komisariato viršininkas, Giedrius Klimavičius. Pasak jo, dauguma Kauno apskr. VPK pareigūnų žaidžia krepšinį, mėgsta šią sporto šaką. „Tai bene populiariausia sporto šaka mūsų šalyje. Ši aistra neaplenkia ir mūsų. Be to, turime būti fiziškai gerai pasiruošę, nepriklausomai nuo mūsų amžiaus. O šis pomėgis prie to tikrai prisideda. Jaučiame ypatingą vadovų palaikymą, kad pareigūnas privalo būti sportiškas.“, – tęsia jis.

Jam antrina ir Lietuvos policijos mokyklos Profesinių įgūdžių valdybos 2-ojo skyriaus vyresnysis specialistas Antanas Gelažius: „Kiekvienas pareigūnas turi sportuoti. Bendram fiziniam pasirengimui per savaitę skiriamos ne mažiau 2 val. Papildomas laikas skiriamas šaudybai ir fizinės prievartos pratyboms“. Nors krepšinis, pasak jo, itin populiarus ne tik kauniečių, bet ir kitose apskrityse dirbančių pareigūnų tarpe, pareigūnai propaguoja įvairiausias sporto šakas: „Lietuvos sporto renginių plane – 21 sporto šaka. Pareigūnai užsiima tikrai įvairiausiomis sporto šakomis – jų tarpe daug bėgikų, šaulių, šachmatininkų ir kt.“.

Kauno apskr. VPK šiandien sudarytos kelios žaidėjų lygos, kurios nuolat dalyvauja ne tik policijos pareigūnų, tačiau ir miesto pirmenybėse, užima prizines vietas. „Vienos iš įsimintiniausių varžybų mums su kolegomis – 2005 m. vykęs Europos policijos čempionatas, kur Lietuvos policijos komanda iškovojo pirmąją vietą. Tapome Europos policijos čempionais. 2009 m. turėjome garbės sužaisti draugiškas varžybas ir su „Žalgirio“ komanda. Iš tiesų džiaugiamės kiekvienomis rungtynėmis ir kiekviena pergale“, – pasakoja G. Klimavičius. Paklausus, ką darote, kai komandai pritrūksta motyvacijos, ir kokie ateities planai, pareigūnas nedvejoja: „Motyvacija – žiūrėjimas į priekį. Kaip ir kasdieniame savo darbe, stengiamės tobulėti, padrąsiname vienas kitą, padedame vienas kitam. Klausiate kokie ateities planai? Ir toliau dirbti vardan kitų bei rodyti pavyzdį ir mūsų jauniesiems pareigūnams – tik savo pavyzdžiu, meile darbui ir sportui galime užkrėsti ir kitus“.

„Savo žaidimu, kaip ir darbais, stengiamės įrodyti, kad bendras tikslas, bendras siekis mus be galo vienija. Stipri ir vieninga kaip kumštis komanda!“, – Kauno apskr. VPK kolektyvu džiaugiasi Kauno apskr. VPK viršininkas Darius Žukauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA