Puikios žinios ledo ritulio gerbėjams: 2018-aisiais pasaulio čempionatas vyks Kaune | Kas vyksta Kaune

Puikios žinios ledo ritulio gerbėjams: 2018-aisiais pasaulio čempionatas vyks Kaune

delfi.lt 2017/05/19 15:33
Hockey.lt nuotr.

Kelne (Vokietija) vykstančiame tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) kongrese penktadienį nuspręsta, kur vyks kitų metų pasaulio ledo ritulio čempionatai. Pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyrą patikėta rengti Kaunui.

Asociacija „Hockey Lietuva“ planuoja kitų metų čempionatą rengti balandžio 22 – 28 dienomis „Žalgirio“ arenoje. Šiems „Hockey Lietuva“ planams jau pritarė Kauno miestas ir kūno kultūros ir sporto departamentas.

„Didžiulė garbė pranešti, kad Lietuvai suteikta teisė 2018 metais organizuoti pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės kovas. Glaudus bendradarbiavimas su šalimis dalyvėmis ir nuosekli veikla tarptautinėje federacijoje lėmė tokį sprendimą.

Asociacija „Hockey Lietuva” padarys viską, kad tai būtų geriausias renginys Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio proga“,- iškart po IIHF tarybos sprendimo sakė „Hockey Lietuva“ prezidentas Petras Nausėda.

Pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyras kitais metais vyks „Žalgirio“ arenoje, kuri per ledo ritulio varžybas talpintų 13,5 tūkst. žiūrovų. Tai būtų pirmas kartas didžiausiai Baltijos šalių arenai, kuomet joje vyktų ledo ritulio varžybos.

„Ši naujiena yra puikiausia dovana Kaunui, šį savaitgalį švenčiančiam savo gimtadienį. Net neabejoju, kad čempionato metu „Žalgirio” arena bus sausakimša. Ir tikiu, kad kauniečių palaikoma Lietuvos rinktinė puikiai pasirodys Pasaulio čempionate”, – tvirtino Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Čempionate Kaune be Lietuvos rinktinės dėl teisės žaisti I diviziono A grupėje kovos Ukrainos, Japonijos, Kroatijos, Estijos ir Rumunijos rinktinės.

Pastarąjį kartą tokio paties rango varžybos vyko 2014-aisiais Vilniuje ir „Siemens“ arenoje per čempionato savaitę apsilankė apie 40 tūkst. žiūrovų ir čempionatas tapo vienu sėkmingiausių metų sporto renginių šalyje.

„Hockey Lietuva“ šiame čempionate tikisi surinkti „Svajonių komandą“, kurioje kartu galėtų žaisti ryškiausios šalies žvaigždės, buvę NHL ledo ritulininkai Dainius Zubrus, Darius Kasparaitis ir karjeros NHL siekiantis vartininkas Mantas Armalis.

Vyriausias iš šios trijulės, 44-erių gynėjas D. Kasparaitis nėra žaidęs oficialių rungtynių Lietuvos rinktinės sudėtyje ir artimiausia galimybė tai padaryti bus būtent čempionate Kaune. Visų spalvų olimpinių medalių savininkas kantriai siekė galimybės atstovauti Lietuvai ir ji turėtų atsiverti kitų metų sausį pabaigoje, kuomet sueis ketverių metų terminas ir IIHF turi patvirtinti ledo ritulininko perėjimą Lietuvos rinktinės sudėtin.

Beje, rudenį D.Kasparaitis atvyks į Lietuvą ir išmėgins savo jėgas „Baltijos iššūkio taurės“ turnyre, kuris pirmą kartą bus surengtas Lietuvoje, Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. Turnyre varžysis trijų Baltijos šalių ekipos ir ketvirtą organizatorių nuožiūra pakviesta komanda.

Daugiau naujienų iš visos Lietuvos skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA