Šlienavoje ir Žiegždriuose bus tiesiami vandentiekio ir nuotekų tinklai | Kas vyksta Kaune

Šlienavoje ir Žiegždriuose bus tiesiami vandentiekio ir nuotekų tinklai

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Gera žinia Kauno rajono Šlienavos ir Žiegždrių gyventojams: prie vandentiekio tinklų jau kitąmet galės prisijungti 27 būstai, t.y. beveik 100 žmonių, o prie nuotekų tinklų – 79 būstai, daugiau nei 250 gyventojų.

UAB „Giraitės vandenys“ direktorius Gitis Urbelis pasakojo, kad įgyvendinant vieną iš vandentvarkos projekto „Vandens tinklų plėtra Šlienavos ir Žiegždrių kaimuose“ dalių, planuojama nutiesti naujus vandentiekio tinklus Šlienavos kaimo Dubravų, Riešutų, Šviesiojoje, Ramybės, Mozūrų ir Girionių gatvėse; Žiegždrių kaime – A. Kriščiūno gatvėje. Iš viso bus nutiesta 0,52 km tinkų Šlienavoje ir 1,29 km Žiegždriuose.

Kitoje šio projekto dalyje – „Vandens tinklų rekonstrukcija Šlienavos kaime“numatyta rekonstruoti vandens tiekimo tinklus Nemuno, Vyšnių, Pakalniškių, Kaupiškių, Dvareliškių, Tvenkinio, J. Biliūno, Mokyklos, Ežero ir Vilties gatvėse. Iš viso planuojama rekonstruoti 8,27 km tinklų.

Kauno rajono savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėjo pavaduotojas Egidijus Katilius teigė, kad su rangovu UAB INTI artimiausiomis dienomis planuojama pasirašyti sutartį. Darbų vertė sudaro 460 tūkst. Eur (be PVM).
Rangovai žada pradėti darbus dar šiemet, o jei leis orai 2018 metų rudenį juos užbaigti.

Įgyvendinus projektą Žiegždrių kaimo gyventojams žymiai pagerės geriamojo vandens kokybė, nes jis bus pradėtas tiekti iš Šlienavos vandenvietės, kurios vandens kokybė atitinka nustatytus higienos normos reikalavimus.
E. Katilius pabrėžė, kad įgyvendinus projektą bus suteikta galimybė aplinkinėms teritorijoms, taip pat ir sodams, prisijungti ir naudoti kokybišką geriamąjį vandenį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA