„Granatos Live“ skelbia hiphopo scenos atlikėjus | Kas vyksta Kaune

„Granatos Live“ skelbia hiphopo scenos atlikėjus

PonulisProduction nuotr.

Muzikos festivalis „Granatos Live“, rugpjūčio 4–6 d. vyksiantis Lietuvos liaudies buities muziejaus teritorijoje Rumšiškėse, skelbia hiphopo muzikos atlikėjus, pasirodysiančius festivalyje. „Granatos Live“ jau trečią kartą šios muzikos kultūros talentams pristato atskirą sceną, kurioje pasirodys dvylika grupių ir atlikėjų.

Šiemet į LNK Go scena pavadintą erdvę lips grupė Skoolz – grupės „Fist2Fist Clik“ projektas, kurį sudaro du prodiuseriai (SLJ & HDZ) bei du MC (Regis, Sol’o). Praėjusiais metais Skoolz pristatė savo debiutinį albumą „Reliktas“, o Lietuvos hiphopo muzikos apdovanojimuose buvo pripažinti „Metų spurtu“ bei nominuoti metų grupės ir metų albumo nominacijose.

Scenoje pasirodys hiphopo muzikos sensacija krikštijamas komedijinės muzikos atlikėjas Šventinis bankuchenas. M.A.M.A muzikos apdovanojimuose laimėjęs metų dainos ir metų vaizdo klipo kategorijose, atlikėjas gali didžiuotis dainos „Lietuvos istorijos repas“ pasiekimu – „Youtube“ platformoje jos vaizdo klipas peržiūrėtas beveik 3 milijonus kartų.

Ironvyto koncertų metu ant scenos būna trys asmenys – prodiuseris Tioma, vokalistė Raminta ir pats Vytautas. Tokia sudėtimi jie atvyks ir į „Granatos Live“. Ironvytas ne kartą nominuotas tiek Lietuvos hiphopo, tiek M.A.M.A. apdovanojimuose. Šiuo metu yra išleidęs du albumus „1“ ir „2“. Trise scenoje pasirodys ir „Mad Money“. Grupės tekstų autorius ir pagrindinis vokalistas Gediminas (tuo metu MNFST) 2011 m. išleido debiutinį albumą „Progresas“. Vėliau, 2011 m., kartu su MTW pristatė savo mixtape‘ą „Ish tamsos“. Kartu su muzikos prodiuseriu Innomine išleidus singlą „Tau tai patinka“ atlikėjas pakeitė slapyvardį į „Mad Money“. Šiuo metu tai yra didžiausią sekėjų bei peržiūrų skaičių „Youtube“ kanale turinti lietuviška grupė/atlikėjas. Po penkių grupės veiklos metų prie jos prisijungė JSK bei sparčiai tobulėjantis prodiuseris D-Christian. Kartu jie išleido du studijinius albumus ir EP („Viskas arba nieko, „Baltas varnas“, „Nuoga(s)“). Grupė ne kartą nominuota tiek Lietuvos hiphopo muzikos, tiek M.A.M.A. apdovanojimuose.

Į „Granatos Live“ grįžta unikalus ir analogų Lietuvoje neturintis kolektyvas „Jama&W“, gyvų instrumentų skambesį pinantis su freestyle eilutėmis, fanko, roko ir regio skambesiu. Prieš keletą metų pasirodymus pradėję apsiginklavę tik akustine gitara, šiandien „Jama&W“ vadina save mini orkestru ir kuria improvizuotus šou, į kuriuos įtraukiama pati publika. 2014-aisiais M.A.M.A. apdovanojimuose geriausios metų hiphopo grupės statulėlę pelnęs kolektyvas savo sąskaitoje turi du solinius albumus „Gilumon“ ir „Albumas iš ateities“.

Gyvi instrumentai nesvetimi ir „Willie Valo“, kurie tikina festivaliui besiruošiantys ypatingai kruopščiai. Koncerto metu grupė žiūrovus kvies susipažinti su rudenį pasirodysiančio debiutinio albumo kūriniais, o pasitelkę gyvo garso grupę festivalio auditoriją ketina pamaloninti hiphopo ir gyvos muzikos sinteze.

„Despotin Fam“ – grupė, įžengusi į Lietuvišką hiphopo sceną dar pirmame XXI amžiaus dešimtmetyje, pirmą bendrą albumą išleido tik 2010 metais. Grupę sudaro prodiuseris ir aranžuotojas Vitalijus Vaiper Despotin, garso inžinierius ir tekstų kūrėjas Paulius Shmekla Sugintas, freestyle čempionas Justas Liezhuvis Rudžianskas ir repo metraštininkas Vytas Laikrodis Endriulaitis. Visi jie gyvena skirtinguose Europos didmiesčiuose ir muziką kuria per atstumą. Daugiau nei penkerius metus klausytojų lauktą antrąjį albumą „Vienas“ pristatė pernai ir Lietuvos hiphopo muzikos apdovanojimuose pelnė geriausio albumo apdovanojimą. Kertinei albumo dainai „Nemiriau“ sukurtas vaizdo klipas tarptautiniame Vilniaus kino festivalyje „Kino pavasaris“ apdovanotas pagrindiniu komisijos prizu.

Visiška priešingybė ilgus metus ant scenos esantiems „Despotin Fam“ – „Operatyvūs“ – jauniausia repo grupė Lietuvoje. Grupės nariai – Trec (Pijus Vasiliauskas) ir DomDee (Domantas Jazgevičius) pasižymi neįtikėtinu brandumu, repo žodžiuose apstu perkeltinių prasmių, gyvenimiškos patirties, pakilimų ir nuopuolių.

„Granatos Live“ scenoje pasirodys ir JBC – lietuvių hiphopo muzikos grupė iš Šiaulių. Grupės nariai regioniniame „Saulės radijuje“ vedė laidą apie hiphopą „Juoda balta“, iš čia kilo ir grupės pavadinimas (Juoda Balta Crew). Šiemet grupė atsikūrė su nauja programa, susidedančia iš senai visiems žinomų dainų, kaip „Sijonėlis“ ir „Epizodai“, bei naujų išleistų kūrinių.

Septynerius metus muziką kuriantis atlikėjas MEANDI, tikina pastaruoju metu esąs smarkiai įkvėptas vakarietiško hiphopo, trap ir RnB. Šiuo metu dirba ties debiutiniu albumu „Yellow“, prie kurio prisidėjo ir keletas JAV prodiuserių.

„Ra x Slem x Alko“ – dviejų MC ir vieno didžėjaus susibūrimas. Hiphoperis Radvilas, kitaip žinomas kaip RA, lengvai atpažįstamas dėl švelnaus ragga prieskonio vokale, susivienijo su rusakalbiu reperiu Slem, turinčiu Lietuvos freestyle kovų karūną, ir DJ Alko – „Street Up“ komandos vedliu.

Panašiai – dviejų atlikėjų sambūriu – prisistato ir „Micro One x Themyouandm3“, teigiantys, kad grupės muzikoje susiduria du miestai ir du skirtingi charakteriai, kuriuos vienija viena vizija.
Daugiau festivalio atlikėjų „Granatos Live“ žada paskelbti jau netrukus. Bilietus į rugpjūčio 4–6 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse vyksiantį festivalį platina BILIETAI LT.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA