Aiškėja daugiau detalių Karmėlavoje – dukrą sužeidė prieš sėsdamas į kalėjimą | Kas vyksta Kaune

Aiškėja daugiau detalių Karmėlavoje – dukrą sužeidė prieš sėsdamas į kalėjimą

BNS 2017/05/18 17:11
Delfi.lt nuotr.

Kauno rajone esančiame Karmėlavos miestelyje dukrą ir jos draugą sužalojęs vyras nusikaltimą įvykdė prieš pat patekdamas į kalėjimą – vyras nuteistas devynerių metų laisvės atėmimo bausme už mažametės išžaginimą.

Ketvirtadienio naktį Kauno rajone esančiame Karmėlavos miestelyje vyras iš šaunamojo ginklo sužeidė dukrą ir jos sugyventinį, padegė namą ir mirtinai susižalojo. Moterį iš degančio namo išgelbėjo atvykę policijos pareigūnai, ji gydoma ligoninėje.

Nusikaltimą įvykdęs moters tėvas šių metų sausį Kauno apygardos teismo buvo nuteistas už mažametės išžaginimą ir seksualinį prievartavimą, jam paskirta 9-erių metų laisvės atėmimo bausmė ir 15 tūkst. eurų neturtinės žalos nukentėjusiajai. Vyras šį nuosprendį apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui, kuris praėjusį penktadienį paskelbė atmetantis vyro skundą ir paliekantis galioti pirmosios instancijos teismo paskirtą bausmę.

Po antrosios instancijos teismo sprendimo, nuosprendis įsiteisėja. Kaip BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė, vyrui bylos nagrinėjimo metu buvo paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės, o šį nusikaltimą jis įvykdė tuo metu, kai atsakingos institucijos ruošėsi nuospredžio vykdymui.

E.Martinonienės teigimu, gegužės 12- osios nutartis iš Apeliacinio į Kauno apygardos teismą buvo persiųsta pirmadienį, nors tam teismas turi septynias dienas, gauta Kaune – trečiadienį.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Odetos Vaitkevičienės žiniomis, nutartis dar nebuvo perduota vykdyti policijos pareigūnams. Pasak jos, gavę teismo nutartį, pareigūnai turi dešimt darbo dienų asmeniui pristatyti į įkalinimo įstaigą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA