Pašvietus saulei imasi biurų darbuotojų gelbėjimo misijos | Kas vyksta Kaune

Pašvietus saulei imasi biurų darbuotojų gelbėjimo misijos

Organizatorių nuotr.

Nors šis pavasaris buvo neįprastai šaltas, vos atšilus orams ir pakilus termometro stulpeliui, 25-ąjį veiklos jubiliejų švenčiančioje įmonėje „AŠA“, geriau žinomoje kaip „Pleveles.lt“ prekės ženklas, prasideda pats darbų įkarštis. Plėvelėmis nuo saulės ir karščio pastatų bei automobilių langams prekiaujančios ir įrenginėjančios įmonės vadovės Živilės Vaitkūnienės teigimu, lietuviai saulės išsiilgę, tačiau jai stipriau pakaitinus, skuba saugotis nuo karščio ir akinimo.

[galerija kiek=”4″]

Džiaugiasi saulėtomis dienomis

Kaune įsikūrusios „Aša“ įmonės darbuotojai nuo pat ryto konsultuoja klientus: kokia plėvele klijuoti pietų pusėje esantį biurą, ką daryti, jei saulė prikaitina įstiklintą balkoną, ar kokio šviesos pralaidumo plėvelę rinktis tamsinant automobilio stiklus. Bendrovė šiandien gali pasiūlyti iki 200 skirtingomis savybėmis pasižyminčių plėvelių: pradedant apsauginėmis plėvelėmis nuo stiklo dūžių, karščio, UV spindulių, baigiant dekoratyvinėmis stiklo pertvarų plėvelėmis.

Visgi vienas svarbiausių įmonės verslo sėkmės veiksnių – tai saulė: jai kaitriau pašvietus, specialistai vos spėja suktis. „Saulėtų dienų Lietuvoje ne tiek ir daug, tačiau pajutę karštį, biurų darbuotojai bei nuosavų pastatų gyventojai, kovojantys su kaitria pietų pusės saule, pradeda ieškoti priemonių, kurios padėtų ne tik sumažinti temperatūrą, bet ir gelbėtis nuo akinimo. Problema, kuomet dėl saulės atspindžių neįmanoma dirbti kompiuteriais, ypač aktuali dirbantiems stikliniuose biuruose, liaudiškai dar vadinamuose „stiklainiais“,– teigia įmonės vadovė Ž. Vaitkūnienė. Karštos ir saulėtos dienos atneša ne tik gerą nuotaiką, bet ir atveda naujus klientus, todėl įmonė džiaugiasi kiekviena saulėta diena.

Biuruose aktuali problema išsivystė į projektą

Anot Ž. Vaitkūnienės, karštis trukdo darbo kokybei, tačiau darbo vietoje uždengti langų ir užtamsinti patalpos taip pat nesinori. Tokiose situacijose gelbėja specialia technologija gaminamos plėvelės, kurios praleidžia šviesą, tačiau atspindi karštį ir ultravioletinius spindulius. Deja, ne visus vadovus pasiekia personalo nusiskundimai dėl darbo sąlygų, todėl prieš keletą metų įmonės įgyvendintas projektas „Negaliu-dirbti. lt“ sėkmingai veikia iki šiol. „Svetainėje darbuotojas gali anonimiškai pranešti apie kaitrią saulę darbo vietoje. Mes susisiekiame asmeniškai su įmonės vadovais ir papasakojame apie galimybę užklijuoti plėvelę. Deja, atsakingi asmenys ne visada atkreipia dėmesį į problemą, bet tai tik parodo įmonės požiūrį į darbuotoją ir jo motyvacijos bei darbo sąlygų gerinimą,“ – apie projektą pasakoja Ž. Vaitkūnienė.

Ant langų užklijuotos plėvelės nuo saulės ir karščio neleidžia prikaitinti Vilniaus oro uosto, Druskininkų bibliotekos, Kauno klinikų Laboratorinės medicinos korpuso, Senukų administracinio pastato ir kitų institucijų be gyvenamųjų namų patalpų.

Bendradarbiauja tiesiogiai su gamintojais

Pasak Ž. Vaitkūnienės, plėvelės į Lietuvą atkeliauja iš JAV, Floridos valstijoje įsikūrusio plėvelių gamintojo „Madico Inc“. „Aša“ yra pagrindinė šios įmonės distributorė Baltijos šalyse. Nuo 1999 metų su šia korporacija tiesiogiai dirbanti Ž. Vaitkūnienė neabejoja, kad amerikiečių kokybės neaplenks jokia kita šalis: „Įmonės mokslininkai plėveles tobulina jau 100 metų, be to, jos testuojamos ten, kur beveik 250 dienų per metus šviečia saulė.“ Gamykloje lankėsi ir „Aša“ darbuotojai, kurie nuolat domisi naujausiomis tendencijomis ir kiekvienais metais į Lietuvą atsiveža vis šį tą naujo.

Iš Floridos atkeliauja ir plėvelės automobiliams, kurių asortimentas išties platus: nuo karščio saugančių skaidrių iki išskirtinio ilgaamžiškumo iš išorės klijuojamų plėvelių, kurios 2 kartus sumažina karštį, patenkantį pro stiklą. Turime naujieną ir tiems, kurie nori maksimalios apsaugos nuo karščio ir gana didelio šviesos laidumo: taip pat kaip tamsios, šviesios, beveik skaidrios plėvelės atspindi 90 procentų karščio. „Automobilių tamsinimo srityje konkuruojame asortimentu ir savo ilgamete patirtimi – daugelis net ir garažuose dirbančių meistrų plėveles perka iš mūsų, nes amerikietiškų plėvelių kokybė pastebima jau klijavimo metu: tiek dėl patvarumo, atsparumo subraižymams ar matomumo iš automobilio vidaus,“ – pasakoja Ž. Vaitkūnienė.

25 -ąjį gimtadienį atšventė kitaip nei įprastai

Šiemet 25-ąjį jubiliejų švenčianti įmonė kauniečius nustebino ypatinga dovana – surengė netradicinę Senojo Kauno nuotraukų parodą 25-iose viešojo transporto stotelėse, tokiu skaičiumi pažymėdama ir savo sukaktį. Unikalios istorinės miesto fotografijos eksponuojamos nuo gegužės 9 dienos. „Mūsų darbas susijęs su architektūra, tad norėjome parodyti, jog Kaunas išties turi kuo didžiuotis: miestas ypač suklestėjo tarpukario laikotarpiu,“ – apie projekto idėją pasakoja Ž. Vaitkūnienė. Iki šiol įmonė aktyviai dalyvauja visose Kauno iniciatyvose ir tikisi kauniečius nustebinti ne vienu socialiniu projektu. Kauno fotografijomis miestiečiai galės domėtis iki gegužės 23 d.

Autobusų stotelė

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA