AKU dovana Kauno Petrašiūnų progimnazijai – sužydėjęs kiemelis | Kas vyksta Kaune

AKU dovana Kauno Petrašiūnų progimnazijai – sužydėjęs kiemelis

R. Tenio nuotr.

Veiklos dvidešimtmetį šiemet švenčianti Akademinė kredito unija (AKU) tęsia gerų darbų sąrašą. Į gerų gegužės darbų kraitelę šį mėnesį AKU nariai įdėjo net du darbus. Mėnesio pradžioje jie padovanojo medžių ir augalų sodinukų Kauno Petrašiūnų progimnazijai. O mėnesio viduryje su profesine švente pasveikino Kauno buhalterius.

[galerija kiek=”8″]

Kauno Petrašiūnų progimnazijos vidinis kiemelis nuo šiol moksleivius ir mokytojus džiugins žydinčiais augalais. Šalia mokyklos pasodintos magnolijos, našlaitės, rododendrai, hortenzijos, žemaūgės pušelės bei dekoratyvinės eglutės. Manoma, kad ši augmenija džiugins kelias mokinių kartas. Nauji augalai pasodinti prieš pat įžengiant į mokyklą ir vidiniame kiemelyje, kur pertraukų metu mokiniai išeina pakvėpuoti grynu oru.

Puoselėja bendruomenę

Augalus sodino AKU Pardavimo ir rinkodaros vadovas Minvydas Genys su kolega rizikos vertinimo specialistu Dariumi Tamošiūnu bei progimnazijos atstovai: direktorė Antanina Džiugienė, pavaduotoja ugdymui Virginija Šidlauskienė, pavaduotojas ūkiui Rimantas Butkus ir gėlininkė Jadzė Engelmanienė.

„Pavasaris – atsinaujinimas, drauge su šios mokyklos aplinkos papuošimu, prisidedame prie viso Kauno gražinimo. Pastaruosius kelerius metus AKU procentą nuo uždirbto pelno skiria savo bendruomenės nariams – tai mums itin svarbu, juk unija įsikūrusi Kaune, tad norisi drauge gražinti aplinką, kurioje visi gyvename. Tai bendruomeninis bankas, čia kiekvienas narys lygiateisis, kadangi esame socialiai atsakingi, mums ne tas pats, kokiame mieste, aplinkoje gyvename”, – sakė M. Genys.

Galvos vardą pražydusiam kiemeliui

Kauno Petrašiūnų progimnazijos direktorė Antanina Džiugienė džiaugėsi, kad sulaukė pasiūlymo pagražinti mokyklos aplinką. „Sodinukai brangūs, mokyklai nelabai įperkami, nes lėšų trūksta būtiniausiems dalykams, svarbesni remonto darbai, tad džiaugiamės šia iniciatyva. Vaikams svarbu žaluma, juk augdami „ant asfalto“, daugiabutyje, vaikai pasiilgsta medžių, gėlių, tai svarbu jų sveikatai”, – kalbėjo A. Džiugienė.

Progimnazijos pavaduotoja ugdymui Virginija Šidlauskienė spėja, kad vaikai labiausiai džiaugsis žydinčiomis gėlėmis ir krūmais. „Ugdymo metu mokiniai galės ateiti, realiai stebėti kaip augalas keičiasi pavasarį, rudenį ir kaip užmiega žiemai. Kiemeliui dabar net pavadinimą rinksime”, – sakė pašnekovė, pažymėjusi, kad naująją augmeniją tausoti padės ir 390 mokinių.

„Darbuotojai labai prižiūri aplinką, garantuoju, kad medeliai puikiai prigis ir po kelerių metų galėsite atvykti bei pastebėti, kaip auga ir džiugina akis padarytas gerasis darbas. Pasodinti augalai žydės keliasdešimt metų, juos matys bent kelios vaikų kartos”, – mano A. Džiugienė.

Užsibrėžė atlikti 20 gerų darbų

Dar vienas AKU gražus polegis šį mėnesį nustebino Kauno buhalterius – gegužės 12-ąją profesinės šventės proga AKU darbuotojai su saldžiomis dovanomis vyko į mieste įsikūrusias buhalerines įmones ir sveikino jų darbuotojus su Buhalterio diena.

Iniciatyvai „20 metų – 20 gerų darbų” idėjas galvoja įmonės darbuotojai. Šįmet įgyvendinti šie geri darbai: nupirkta avalynė Lietuvos parolimpinės lengvosios atletikos rinktinės sportininkams, kita akcija – padovanoti kuponai nemokamai plauti automobilius plovykloje, kitas darbas – savaitraščio prenumerata senjorams ir dar vienas poelgis – 20-čiai socialiai remtinų šeimų padovanoti kvietimai pačiužinėti ant ledo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA