Puikios žinios: Kauno rajone statomoje gamykloje sukurs 300 naujų darbo vietų | Kas vyksta Kaune

Puikios žinios: Kauno rajone statomoje gamykloje sukurs 300 naujų darbo vietų

Pasaulinė medicininės įrangos gamintoja „Hollister” Kauno rajone statys gamyklą, į kurią žada investuoti apie 50 mln. eurų ir sukurti apie 300 darbo vietų per artimiausius kelis metus. Įmonė Karmėlavos seniūnijoje įsikūrusioje Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) bus pradėta projektuoti šiemet ir pradės veikti 2019 metų viduryje.

Apie tai Kauno rajono merą Valerijų Makūną Raudondvario dvare informavo šios kompanijos vyriausiasis viceprezidentas, atsakingas už tyrimus ir produktų vystymą, bei tarptautines operacijas, Jamesas W. Humphries ir plėtros direktorius Williamas R. Ciechanskis. Susitikime taip pat dalyvavo viešosios įstaigos „Investuok Lietuvoje“ atstovai.

„Hollister Incorporated“ atstovai tvirtino, kad svarbiausios priežastys, dėl kurių jie pasirinko Lietuvą, yra gera geografinė padėtis, palanki investicinė aplinka, išvystyta infrastruktūra ir kvalifikuota darbo jėga.
„Į savo komandą kviesime ir patyrusius aukštos kvalifikacijos inžinierius, ir ką tik baigusius universitetus arba kolegijas studentus“,- tvirtino J.W. Humphries. „Hollister“ yra kompanija, kurioje daug dėmesio skiriama darbuotojų atrankai, motyvacijai ir darbo kultūrai.

„Investuok Lietuvoje“ gamybos komandos vadovės Elinos Chodzkaitės-Barauskienės teigimu, „Hollister“ pasirinkimui turėjo įtakos ir Lietuvos valdžios institucijų dėmesys, kultūrinė terpė, palaikymas iš privataus ir viešojo sektorių.

„Džiaugiuosi, kad tokia žinoma kompanija pasirinko Kauno rajoną. Manau, kad tai yra gera galimybė sugrįžti lietuviams emigrantams, ieškantiems galimybių įsidarbinti savo gimtinėje“, – pabrėžė Kauno rajono meras V. Makūnas.
W.R.Ciechanskis teigė, kad naujos gamyklos įkūrimas Kauno rajone yra strateginis kompanijos sprendimas. Šis žingsnis leis išplėsti gamybos pajėgumus ir patenkinti augančius klientų poreikius Europoje, kur kompanija parduoda daugiausiai savo produktų.

1921 metais įkurta „Hollister Incorporated“ yra viena iš trijų didžiausių pasaulio stomos priežiūros, šalinimo sistemos sutrikimus lengvinančių priemonių gamintojų, taip pat siūlanti intensyvios terapijos bei žaizdų priežiūros reikmenis. Stomos priežiūros reikmenis bendrovė gamins ir Kauno rajone pastatytoje gamykloje.
Stoma vadinama chirurginiu būdu pilvo srityje suformuota dirbtinė jungtis, jungianti virškinamąjį traktą arba šlapimo sistemą su turinio rinktuvu. Stoma formuojama gydant įvairias sveikatos problemas, tarp jų vėžį, žarnyno sutrikimus, stuburo traumas. Dėl vėžinių susirgimų ar kitų sveikatos sutrikimų, susijusių su šalinimo sistema, taip pat naudojami kiti bendrovės kuriami produktai, pavyzdžiui, kateteriai.

Apie „Hollister Incorporated“

Siekdama užtikrinti aukščiausios kokybės sprendimus bendrovė siūlo visapusiškas produktų priežiūros paslaugas, padedančias pacientams, turintiems stomą ar kenčiantiems nuo šalinimo sistemos sutrikimų, kultivuoti visavertę gyvenimo kokybę. Bendrovė taip pat rengia mokomąją medžiagą pacientams ir sveikatos apsaugos sistemos profesionalams. Ilinojaus valstijoje (JAV) įsikūrusi bendrovė turi gamybos ir platinimo padalinių trijuose žemynuose, biurus daugiau nei 25 pasaulio šalyse ir tiekia produkciją į daugiau kaip 80 rinkų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA