Karščiausio gegužės savaitgalio TOP4: renginiai, kurių nevalia praleisti | Kas vyksta Kaune

Karščiausio gegužės savaitgalio TOP4: renginiai, kurių nevalia praleisti

R. Tenio nuotr.

Artėja savaitgalis, kuriuo visi galės pasidžiaugti – orų prognozės pranašauja šilčiausius savaitgalio orus – tiek šeštadienį, tiek sekmadienį turėtų lepinti virš 20 laipsnių pakylantis termometrų stulpelis. Tiesa, portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija pastebi, kad šis savaitgalis nėra tas, kurį norėtųsi ištrūkti iš miesto – renginių kalendorius tiesiog lūžta nuo siūlomų veiklų gausos. Apie visas jas priminsime artėjant savaitgaliui, tačiau dabar apie keturis didžiausius ir labiausiai Kauną drebinsiančius renginius.

Kauno Hanza dienos

Jeigu švęsti mūsų mylimo Kauno gimtadienį, tai švęsti audringai ir nestabdyti tris dienas. Nuo penktadienio ryto Kauno Pilies zona pradės alsuoti viduramžių dvasia, o visas senamiestis prisipildys džiazo, roko, bardų, orkestrinės, chorinės ir liaudies muzikos garsų, vaizdinių bei atrakcijų – ką veikti ir ką pamatyti ras net ir pats išrankiausias kaunietis ar miesto svečias. Vilniaus gatvėje 7-8 metrų aukštyje kabės „Dangaus scena“, kurioje įsikūrę ZIP Fm didžėjai šokdins kauniečius iki pat paryčių, o pagrindinė scena prie Kauno pilies pritrauks garsius Lietuvos ir Europos atlikėjus – savaitgalio vakarais į sceną lips lietuviai Martynas Levickis, „Thundertale“, „Žalvarinis“, „Gin Gas“ ir daug kitų atlikėjų, o iš užsienio sulauksime „Corvus Corax“ (Vokietija), tarptautinio muzikos kolektyvo DAGAMBA, DE PHAZZ (Vokietija) pasirodymų. Detalią renginių programą galite rasti čia.

„Bike Show Millenium“

Legendinis renginys „Bike show Millenium“ užtikrintai žengia į pilnametystę, o kaip žinia, kiekvienas savo 18-ąjį gimtadienį švenčia audringai, taigi nuo šiol baikerių fiesta taps atvira visiems miestiečiams – ką veikti renginyje turės ir tikri baikeriai, ir jų mažosios atžalos. Reginių garantuojama visa puokštė – nuo vandens motociklų varžybų ir galiūnų svorio kėlimų čempionato iki koncertų ir įdomiausių transporto priemonių parodų. Svarbiausia – visi renginiai šiemet nemokami.

Gatvės muzikos diena 2017

Šeštadienį Kauną šturmuos gerokai jaunesnis, bet sparčiai žengiantis link pirmojo dviženklio jubiliejaus visų muzikos mylėtojų labiausiai laukiamas pavasario renginys – jau devintoji „Gatvės muzikos diena“. Muzika, pradėsianti šokdinti visus vidurdienį, netils iki pats vėlyvo vakaro. Renginio žiūrovus šokdins ir jų akims nepamirštamus reginius dovanos įvairūs šokių kolektyvai, tačiau dar didesnę muzikos šventę surengs įvairūs atlikėjai – muzika sklis iš 11 skirtingų taškų, išsidėsčiusių nuo Laisvės alėjos fontano iki pat požeminės perėjos. Temstant visi kviečiami į eiseną ir šventės uždarymo koncertus „Adform“ kiemelyje.

Muziejų naktis 2017

Muziejų naktis – tai kasmetinis Tarptautinės muziejų tarybos inicijuojamas renginys, kurio metu Lietuvos muziejai kartu su kitais akcijoje dalyvaujančiais Europos miestais atveria duris lankytojams vakare ir naktį – tokiu metu, kai paprastai muziejų eksponatai ilsisi tamsoje. Šie metai – ne išimtis, taigi praūžus Gatvės muzikos dienos linksmybėms galite drąsiai nerti į Muziejų nakties renginius. Detalią informaciją ir visų, duris atversiančių muziejų sąrašą rasite paspaudę čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA