Netinkamas pavyzdys: automobilyje ant pėsčiųjų tako – seniūnės pavaduotoja | Kas vyksta Kaune

Netinkamas pavyzdys: automobilyje ant pėsčiųjų tako – seniūnės pavaduotoja

BERTA BANYTĖ 2017/05/16 15:59
Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Vaizdas, užfiksuotas antradienio rytą Panemunės parke, nustebintų net visko mačiusius. Ten, kur parko takai, skirti vaikščioti pėstiesiems, sugalvota atvažiuoti automobiliu. Kaip paaiškėjo, transporto priemonė – ne kokio nors kauniečio, sumaniusio leisti sau nusižengti taisyklėms…automobilyje pastebėta Panemunės seniūnijos atstovė.

[galerija kiek=”4″]

Prašė nefotografuoti

„Norėčiau pasidalinti šiandien matyto vaizdo fotografijomis, kuriose užfiksuotas BMW markės automobilis, stovėjęs Panemunės parko pradžioje, pėsčiųjų zonoje, nors automobilių aikštelė nuo šios vietos įkurta ne daugiau kaip už 100 metrų“, – pasakoja portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Esą, kai minėtame automobilyje sėdėję žmonės pastebėjo, jog jų automobilis yra fotografuojamas praeivių, prisistatė esantys Panemunės seniūnijos darbuotojais ir bandė teisintis atvykę tvarkyti su darbu susijusius reikalus. Užfiksuotose nuotraukose matomi automobilio numeriai ir jame sėdėję asmenys. „Automobilyje buvusi moteris atsiprašinėjo ir prašė nefotografuoti, o vairuotojas vyras kalbėjo telefonu“, – teigė kaunietis.

Teisinosi tvarkantys darbo reikalus

Susisiekėme su Panemunės seniūnijos darbuotojais, kad pasiteirautumėme, ar portalo redakciją pasiekusi informacija – teisinga. Su žurnalistais sutiko pasikalbėti Panemunės seniūnijos seniūnės pavaduotoja Loreta Knėpienė.

Moteris pripažino, jog tai ji šįryt buvo Panemunės parke. Pasak L. Knėpienės, bendrovė „Tekanas“ esą yra laimėjusi konkursą, kuriame įsipareigoja sutvarkyti vaikų žaidimų aikšteles. „Šiandien atvažiavome apsižvalgyti, kokius darbus reikia atlikti. Ateityje į Panemunės parko teritoriją reikės įvažiuoti ir su kranais. Buvome čia atvažiavę ir prieš keletą dienų, teko taisyti smėlio dėžę. Mus pamačiusiems praeiviams bandėme tai paaiškinti, bet jie nenorėjo klausytis, buvo piktoki“, – tikino Panemunės seniūnės pavaduotoja.

Jaučiasi nesmagiai

Pasak L. Knėpienės, ji dėl įvykusios situacijos esą jaučiasi nesmagiai, tačiau įvyko taip, kaip įvyko. Moters teigimu, šiandien ji ir įmonės „Tekanas“ vadovas važiavo apžiūrėti teritorijos. Jos turimais duomenimis, važiuota ne tik į Panemunės parką, bet taip pat į Aleksotą, Šilainius. „Mes ėjome prie vienos iš Panemunės parke esančių vaikų žaidimų aikštelių, pripažįstu, jog galbūt tikrai sustojome netinkamoje vietoje. Pastatėme automobilį taip, kad netrukdytumėme tiems, kurie važiuos dviračių taku“, – teisinosi L. Knėpienė.

Prabangiu BMW tikino gabenę reikiamas medžiagas

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai išklausė ir su Panemunės seniūnės pavaduotoja šį rytą automobilyje minėtame parke sėdėjusio įmonės „Tekanas“ atstovo Rolando Gajausko.

„Esame laimėję vaikų žaidimų aikštelių pagrindų įrengimo konkursą, kuriame įsipareigojame sutvarkyti viso Kauno miesto vaikų žaidimų aikštelių pagrindus, išvežti betono luitus. Šiandien su Panemunės seniūnijos atstove važiavome Panemunės pliažo pėsčiųjų taku – nuo pat jo pradžios iki pėsčiųjų tilto maždaug 10 km/h greičiu. Apžiūrėjome tris objektus, kuriuose vykdomi pavesti darbai. Automobilyje veikė avarinis signalas“, – sakė vyras.

Pasak jo, BMW automobilyje buvo sukrautos medžiagos, kuriuos reikalingos darbininkams atlikti darbus. „Esame įsipareigoję iškasti vaikų žaidimų aikštelę, nuimti gruntą, ją sustiprinti ir užpilti skalda. Toje vietoje, prie kurios privažiavome automobiliu, ir yra minėta vaikų žaidimų aikštelė. Ją prižiūrime jau keletą metų. Šiandien su Panemunės seniūnijos seniūnės pavaduotoja aptarėme šį reikalą“, – teigė R. Gajauskas.

Vyro teigimu, ši vaikų žaidimų aikštelė nėra vienintelė, kurioje nuspręsta atlikti darbus,  – esą dar viena iš tokių randasi netoli klubo „3 M“ pastato. Taip pat numatyti pakeitimai treniruoklių aikštelėje, kurios pagrindai – susidėvėję. Įmonės atstovas tvirtino, jog ties Panemunės pėsčiųjų tako viduriu yra apie dešimt betono luitų, kurie esą gadina vaizdą. Juos, pasak vyro, taip pat reikia surinkti ir išvežti.

Paklaustas, kodėl automobilis šiandien buvo pastatytas skersai pėsčiųjų tako, R. Gajauskas teisinosi, jog praeivių užfiksuotose nuotraukose esą yra sustabdyta akimirka, kai šis bandė apsukti automobilį tam, kad išvažiuotų iš tako teritorijos. „Sustojome, apžiūrėjome vaikų žaidimų aikštelę, ir nuvažiavome toliau. Turiu projektus, brėžinius, patvirtintus miesto savivaldybės Sporto skyriaus.  Paradoksalu, bet tuo metu, kai buvome fotografuojami, kalbėjausi telefonu su Sporto skyriaus vyriausiuoju specialistu Mindaugu Radzevičiumi, apie darbus, kurie numatyti atlikti“, – pasakojo vyras.

Pėsčiomis nevaikščios

Bendruoju Kauno mastu, pasak R. Gajausko, jo įtakos sferoje yra 16 tokių vaikų žaidimų aikštelių ir kiekviena iš jų esą yra įsikūrusi panašioje vietoje, kaip ir esančios Panemunės parke. Įmonės „Tekanas“ atstovo tvirtinimu, kitos taip pat randasi Nemuno saloje, Santakos parke, Ąžuolyne. „Prie kiekvienos aikštelės aš rankomis reikiamų medžiagų neprisinešiu ir neprivaikščiosiu. Jei apžiūrėčiau vaikų žaidimų aikšteles eidamas pėsčiomis, per dieną nueičiau dešimtis kilometrų. To padaryti nespėčiau fiziškai nebent prie kiekvieno objekto būtų elektromobilis ar dviratis. „Žmonės tikriausiai išvydę BMW markės automobilį, pradeda drebėti. Tuo metu nekliudėme eismo niekam – nei pėstiesiems, nei dviratininkams, – sakė R. Gajauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA