Paskelbta, kurią vietą „Eurovizijos“ pusfinalyje užėmė Lietuvos atstovai | Kas vyksta Kaune

Paskelbta, kurią vietą „Eurovizijos“ pusfinalyje užėmė Lietuvos atstovai

delfi.lt 2017/05/14 09:42
DELFI nuotr.

Šeštadienio vakarą sprogo kelis mėnesius tiksėjusi bomba – paaiškėjo 2017-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtojas. Pasibaigus konkursui „Eurovizijos“ rengėjai paviešino ir visus balus, kuriuos skyrė balsavusių šalių komisijos bei žiūrovai.

Lietuviai „Fusedmarc“ dalyvavo antrame pusfinalyje, kuriame užėmė 17 vietą. Iš viso pusfinalyje dalyvavo 18 šalių.

Lietuviai surinko vos 42 balus. Daugiausia balų antrojo pusfinalio metu surinko Bulgaras – 403.

Mažiau balų už lietuvius gavo tik Slovėnija, San Marinas ir Latvija. Iš viso „Eurovizijoje“ dalyvavo 42 šalys. San Marinas surinko vos vieną balą. Antrame pusfinalyje dainavę lietuviai aplenkė tik vienintelį tašką gavusį San Mariną.

Beje, šįmet „Eurovizijos“ finalas vyko be Baltijos šalių. Nei Estijai, nei Latvijai taip pat nepavyko patekti į finalą, nors estai kurį laiką buvo vertinami itin gerai. Buvo prognozuojama, jog estų dueto daina turėtų pakliūti į geriausiųjų penketuką.

Dėl nugalėtojo titulo finale kovėsi 26 šalys: konkurso šeimininkė Ukraina, Jungtinė Karalystė, Prancūzija, Italija, Ispanija, Vokietija, Moldova, Azerbaidžanas, Graikija, Švedija, Portugalija, Lenkija, Armėnija, Australija, Kipras, Belgija, Bulgarija, Baltarusija, Kroatija, Vengrija, Danija, Izraelis, Rumunija, Norvegija, Nyderlandai ir Austrija.

Tuo tarpu vėlyvą šeštadienio vakarą paaiškėjo, kad kitais metais konkurso šeimininkės teisės atitenka Portugalijai. „Euroviziją“ laimėjo milijonų širdis savo daina suvirpinęs Salvadoras Sobralis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA