Kaune išdygsiančiam koncertų centrui oficialiai suteikiamas M.K.Čiurlionio vardas | Kas vyksta Kaune

Kaune išdygsiančiam koncertų centrui oficialiai suteikiamas M.K.Čiurlionio vardas

BNS 2017/05/14 13:19
Asociatyvi / Kaunas.lt nuotr.

Kaune planuojamam statyti koncertų centrui oficialiai suteikiamas dailininko ir kompozitoriaus M.K.Čiurlionio vardas: jį artimiausiame posėdyje tvirtins miesto taryba.

Šį pavadinimą koncertų centrui, turinčiam iškilti vaizdingoje miesto centrinės dalies vietoje Nemuno pakrantėje, rinko miestiečiai, galėję internetu balsuoti už jiems patikusius variantus.

Pavadinimu buvo siekiama įamžinti vieną iš istorinių lietuvų muzikos kūrėjų, o rinktis miestiečiai taip pat galėjo iš B.Dvarionio, J.Gruodžio, A.Kačanausko, V.Kuprevičiaus, J.Naujalio, J.Tallat-Kelpšos, K. ir M. Petrauskų, J.Heifetzo ir V.Kernagio vardų. M.K.Čiurlionio vardas konkurse pelnė 26,6 procentų simpatijų, jo artimiausias konkurentas – B.Dvarionas – 14.3 proc.

Kaunas yra paskelbęs tarptautinį šio koncertų centro architektūrinį konkursą, kurį organizuoja Didžiosios Britanijos konsultacijų kompanija „Malcolm Reading Consultants“.

Koncertų centrui jau parinkta vieta, patvirtintas detalus sklypo planas, parengta galimybių studija, užtikrintas pradinis 3,5mln. eurų ES finansavimas centro aplinkai.

Visą projektą baigti ir centrą pastatyti rengiamasi per maždaug penkerius metus – iki 2022 metų, kai Kaunas taps Europos kultūros sostine.

Kol kas nėra aišku, kokia bus projekto vertė, tačiau savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas BNS yra sakęs, kad planuojama sutilpti į 15-30 mln. eurų.

Kad Kaune turėtų iškilti kongresų, konferencijų ir koncertų rūmai, svarstė dar ankstesnė miesto vadovybė – 2012 metais vyko pastato vietos parinkimo konkursas, jame nuspręsta, kad pastatas turėtų iškilti ant vaizdingo Nemuno kranto H. ir O. Minkovskių gatvės atkarpoje šalia tilto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA