Antrojo „Eurovizijos” pusfinalio rezultatai: paaiškėjo, kas keliaus į konkurso finalą | Kas vyksta Kaune

Antrojo „Eurovizijos” pusfinalio rezultatai: paaiškėjo, kas keliaus į konkurso finalą

BERTA BANYTĖ 2017/05/12 00:09
Archyvas / delfi nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Tarptautiniame parodų centre, Kijeve, vyko antrasis „Eurovizijos 2017” pusfinalis. Dainų konkurso scenoje dėl bilieto į finalą kovojo atstovai iš 18-kos Europos šalių. Fortūna nusišypsojo 10-čiai pasirodymų.  Lietovos atstovai – grupė „Fusedmarc” tarp laimingųjų, deja, nepateko.

Į 62-osios „Eurovizijos” sceną gegužės 12-ąją lipo ir savo pasirodymais klausytojų ir komisijos širdis pavergti stengėsi dainininkai iš 18-kos Europos šalių. Grupė „Fusedmarc”, šiemet Ukrainos sostinėje atstovaujantys Lietuvai, kūrinį „Rain of Revolution” atliko šešioliktieji.

Grupės „Fusedmarc” pasirodyme dominavo raudona spalva: nuo scenos sklido ritmingas raudonų šviesų mirkšiojimas pagal kūrinio ritmą. Pagrindinė atlikėja taip pat vilkėjo raudoną ilgą suknelę, o pritariančiosios vokalistės bei gitaristas pasirinko klasikinę – juodos spalvos dermę aprangoje. Pagrindinė Lietuvai atstovaujančios grupės atlikėja – Viktorija atlikdama kūrinį  „Rain of Revolution” spinduliavo stiprią energetiką – pasirodymo metu ne tik vokalu, bet ir kūno judesiais tarsi išgyveno kiekvieną Lietuvai atstovaujančios dainos natą.

Tarptautinis Kijevo parodų centras ketvirtadienio vakarą tikrąja to žodžio prasme skendėjo muzikos, skambių vokalų, judesių, ryškiaspalvių šviesų bei išradingų sceninių šou sūkuryje. Tūkstantinė „Eurovizijos” gerbėjų publika dalyviams negailėjo audringų ovacijų ir šūksnių.

Savo kūrinių išpildymą šiųmečiame dainų konkurse Europai demonstravo Serbijos, Austrijos, Makedonijos, Maltos, Rumunijos, Nyderlandų, Vengrijos, Danijos, Airijos, San Marino, Kroatijos, Norvegijos, Šveicarijos, Baltarusijos, Bulgarijos, Lietuvos, Estijos bei Izraelio atstovai.

Kas pateks į „Eurovizijos 2017” finalą ir turės teisę toliau kautis dėl pagrindinio prizo – pirmosios vietos bei galimybės parvežti pergalę į savo šalį, sprendė dainų konkurso žiūrovai bei kompetentinga komisija. Kiekvienos šalies žiuri buvo sudaryta iš penkių muzikos profesionalų. Tiesa, jie dainininkus įvertino iš anksto – dar prieš prasidedant tiesioginei antrojo pusfinalio transliacijai – stebėdami generalinę repeticiją, vykusią trečiadienį.

Komisija įvertino atlikėjų pasirodymus, skirdami jiems balus nuo 1 iki 12-kos. Tą pačią privilegiją – paskirstyti savo simpatijas skambindami ar siųsdami trumpąsias žinutes, pasibaigus visiems vakaro konkursantų pasirodymams, turėjo ir „Eurovizijos 2017” žiūrovai, stebėję pasirodymus prie televizijos ekranų ar internetu. Balsuoti šį vakarą galėjo visos antrajame dainų konkurso pusfinalyje dalyvavusios šalys bei Prancūzija, Vokietija ir konkurso šeimininkė – Ukraina.

Pasibaigus balsavimui dainų konkurso žiūrovai išvydo nuotaikingą vaizdo medžiagą apie 2007-aisiais Ukrainai „Eurovizijoje” atstovavusią skandalingąją Verka Serdiučka. Taip pat dainų konkurso gerbėjai turėjo galimybę stebėti šokių grupės „Apache Crew ”pasirodymą bei trumpai susipažinti su Prancūzijos, Vokietijos ir Ukrainos atstovų šiųmetėje „Eurovizijoje” kūriniais.

Susumavus žiuri ir žiūrovų balus paaiškėjo laimingųjų šalių dešimtukas. Kelialapius į šeštadienį, gegužės 13 dieną, Kijeve vyksiantį didįjį  „Eurovizijos” finalą iškovojo: Bulgarijos, Baltarusijos, Kroatijos, Vengrijos, Danijos, Izraelio, Rumunijos, Norvegijos, Nyderlandų bei Austrijos atstovai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA