Sekmadienį Kauno dviračių lenktynėse – rekordinis 40-ties komandų startas | Kas vyksta Kaune

Sekmadienį Kauno dviračių lenktynėse – rekordinis 40-ties komandų startas

R. Kalvaitytės nuotr.

Sekmadienį, gegužės 14 dieną, į Kauną dviratininkus sukvies aštuntą kartą rengiamos Kauno dviračių lenktynės. Sportininkai lenktyniaus 7,8 km ilgio rate, o tris skirtingas distancijas sudarys 23,4, 62,4 ir 109,2 kilometrų ilgio trasos.

Prie starto linijos stos daugiau kaip 400 dviratininkų iš visos Lietuvos ir kelios svečių komandos iš Latvijos. 14-ka trasos ratų (109,2 km) bandys įveikti per 100 pajėgiausių Lietuvos ir Latvijos dviratininkų, kurie susibūrė į 14-ka komandų.

Kiek trumpesnėje, 8 ratų (62,8 km) distancijoje, varžysis daugiau kaip 25-ios komandos ir pavieniai dalyviai, o trumpiausioje – 3 ratų (23,4 km) distancijoje savo jėgas išmėgins dviračių sporto naujokai, kurie sieks iškovoti ir „Maxi“ komandų įskaitos taurę.

Kauniečius ir miesto svečius į starto finišo vietą, prie M. K. Čiurlionio tilto organizatoriai kviečia nuo 8:30 val., kuomet jau bus galima atsiimti C distancijos dalyvių numerius ir laiko fiksavimo daviklius. B ir A distancijų dalyvių starto paketų išdavimas numatytas nuo 9:45 val.

Dėl lenktynių sekmadienį 7:00-18:30 val. bus uždarytas eismas M. K. Čiurlionio tiltu ir Europos prospekte – atkarpa nuo M. K. Čiurlionio tilto iki Veiverių gatvės bei Prietilčio ir Kaunakiemio gatvių dalyse, išskyrus specialųjį. transportą (greitoji, policija, gaisrinė).

Autobusai ir maršrutiniai autobusai esą kursuos pagal pakeistą grafiką. Jį rasite čia.

Europos prospekto ir Fredos miestelio gyventojams bei įmonėms numatytas specialus grafikas tarp lenktynių startų išvažiuoti į gretimas Vinčų ir Vilties gatves.

„Kauno dviračių lenktynės prieš aštuonerius metus pradėjo ir sėkmingai tęsia tradiciją į Kauną gegužės mėnesį sukviesti visus pajėgiausius šalies dviratininkus. Džiugu, kad šiemet kova turėtų būti kaip niekad atkakli. Bent šešios lietuvių komandos turi pajėgių dviratininkų, kurie gali pretenduoti į pergalę Kaune, o lietuviams rimtą iššūkį mes pajėgiausia latvių „Rietumu Banka-Rīga“ komanda“, – sako organizatoriai.

Ne mažiau įdomesnė kova lauks ir vidutinėje distancijoje, kurioje tiek dėl asmeninių tiek dėl komandinių įskaitų kovos daugiau kaip 25-ių komandų atstovai.

Kaune visuomet į lenktynes esą atvykdavo ir gausus būrys dviračių sporto naujokų. Dalis jų šiemet jau startuos pajėgesnių distancijų komandose. Trys Kauno trasos ratai bus rimtas iššūkis, bet kiekvienas pasiekęs distancijos finišą neliks neapdovanotas“ – apie artėjančias sekmadienio kovas pasakojo, lenktynes organizuojančio klubo narys Linas Vainius.

2016 metų sezone, pagrindinėse lenktynėse, pergalę šventė Martynas Maniušis, antras liko Venantas Lašinis (abu atstovavo „Staki – Baltik vairas“ komandai), bronza tenkinosi Eimantas Gudiškis („Lola“). Šiemet visi trys ir vėl bandys įrodyti savo pranašumą. Planuojamas lyderių finišas ~13:40-13:50 val.

Startas-finišas varžybų centre ant M.K. Čiurlionio tilto Aleksoto pusėje. Įdomiausios vietos fotografams – Europos prospekto įkalnė, M.K. Čiurlionio tiltas, starto-finišo zona.

Renginio programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA