Pagrindinė Čekiškės gatvė nušvis naujomis spalvomis | Kas vyksta Kaune

Pagrindinė Čekiškės gatvė nušvis naujomis spalvomis

KRS nuotr.

Jau šią vasarą pagrindinė Čekiškės miestelio gatvė bus pasikeitusi neatpažįstamai. Visi Ateities gatvės namai bus nudažyti naujai. Dažus ir kitas tam reikalingas medžiagas gyventojams dovanoja Kauno rajono savivaldybė, darbus gyventojai atliks savo jėgomis.

Čekiškės miestelio tvarkymo darbų projektui pritarė gyventojai, kuriems trečiadienį jį pristatė Kauno rajono savivaldybės vadovai ir projektą rengę specialistai.

„Čekiškė – vienas gražiausių miestelių, įkurtas dar 16 amžiuje, urbanistikos paminklas, todėl ir pasirinkome šiam projektui įgyvendinti“, – sakė idėjos autorius ir iniciatorius Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Dalis per visą miestelį besitęsiančios Ateities gatvės namų yra kultūros paveldas, keletas jų yra ypač saugomi kaip žydų paveldas.

Darbai bus pradėti jau kitą savaitę. Pirmiausia bus nudažyta klebonija ir varpinė. Gyventojai gaus informaciją su nurodytomis rekomenduojamomis spalvomis. Seniūnui pateikę savo namo plotą, kiekvienas gaus reikalingą dažų ir kitų medžiagų kiekį, ir galės pradėti darbus.

det

Dažų namams spalvas parinko patyrusi architektė restauratorė Lida Perevičienė. „Spalvos – tradicinės, dažniausiai keičiamas tik esamas atspalvis“, – sakė projekto autorė.

Kai kur prieš perdažant reiks atlikti smulkius remonto darbus, sutvarkyti langus. Tvarkingų namų perdažyti nereikės.

Senyviems ir nepajėgiems gyventojams padėti atlikti darbus žada bendruomenė, talkomis prisijungti moksleiviai.

„Tai – didžiulis darbas, reikalaujantis ypatingo bendruomenės sutarimo. Jūs parodysite pilietiškumo pavyzdį visiems ir, tikiuosi, tapsite naujų iniciatyvų pradininkais“, – sakė V. Makūnas.

Tikimasi, kad darbai bus baigti iki liepos 16 dienos, kai vyks parapijos šventė Čekiškės bažnyčios 400 metų jubiliejui paminėti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA