Kas vyksta Kaune gegužės 12-14 dienomis? (renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune gegužės 12-14 dienomis? (renginių kalendorius)

R. Tenio nuotr.

Praėjęs savaitgalis buvo pažymėtas gražia Motinos dienos švente ir atrodytų, jog šis, visiškai nešventinis savaitgalis turėtų būtų ramesnis. Na, visus, ieškančius būdo, kaip įsimintinai ir smagiai praleisti savaitgalį, galime pradžiuginti – veiklos gegužės 12-14 dienomis tikrai netruks. Nuo triukšmingų naktinių koncertų iki vasaros pasitikimo aitvarais – tik spėkite visur lankytis.

Koncertas „Laisvės miesto ritmas“

Bendras Vytatuto Didžiojo universiteto ir Kauno miesto savivaldybės projektas kviečia penktadienio pavakarę (19 val.) susiburti miesto sode ir pasiklausyti gražiausios sovietinį pasipriešinimą simbolizuojančios muzikos bei prisiminti du, skirtingais laikmečiais gyvenusius laisvės šauklius – Romą Kalantą ir Leonidą Donskį. Renginyje pasirodys penkios muzikos grupės: „Mountainside“, „Gin‘Gas“, „Wolfsome“, „Radiatoriai“ ir styginių kvartetas „Collegium“. Kvarteto pasirodymo metu bus gyvai atliekamos grupės „The Beatles“ dainos ir skambės L. Donskio dainavimo įrašas. Dalyvavimas nemokamas.

Gallery Weekend Kaunas

Antrus metus iš eilės vykstantis renginys, šiemet pateikia šiek tiek kitokį braižą ir kviečia artimiau susipažinti su paprastai rečiau meno paliečiamomis erdvėmis pavyzdžiui Tado Ivanausko zoologijos muziejumi arba buvusiu kino teatru. Jau ketvirtadienį prasidėjusiame veiksme vietos ir veiklų užteks visiems. Detalią programą ir adresus rasite apsilankę organizatorių internetiniame portale. Renginiai nemokami.

Naktinis krepšinis 2017

Prekybos miestelis „Urmas“ – vieta, kurioje ir taip netrūksta šurmulio. Tačiau šį penktadienį iki pat paryčių ten bus daug daugiau jaunimo nei įprastai dėl šio renginio – studentų ir moksleivių itin mylimo „Naktinio krepšinio“ čempionato. Jaunesni rungsis varžybose dar dieną, o vakarop ir naktį „Urmo“ atmosferą kurstys ne tik sirgalių šūksniai, tačiau ir įvairūs muzikos atlikėjai, tokie kaip „G&G Sindikatas“, Mesijus, „Tie Geresni“ ir kt. Daugiau atlikėjų ir detalesnę informaciją rasite čia. Organizatoriai pastebi, kad vakarinėje dalyje dalyvauti galės tik pilnamečiai asmenys. Renginio stebėjimas nemokamas.

Aitvarų festivalis „Tarp žemės ir dangaus“

Vasarą, kaip ir kas metai, Zapyškyje kviečia pasitikti keliant į dangų įvairiaspalvius aitvarus. Prie gotikinės bažnytėlės, Nemuno slėnyje visi žmonės laukiami nuo 11 val., jeigu neturite aitvaro – nebėda, jį galėsite pasigaminti atvykę. Be aitvarų laidymo ir gamybos laukia visas šūsnis įvairių pramogų, taigi nepraleiskite progos apsilankyti. Taip pat primename, jog į šį festivalį galėsite plaukti laivais „Tolstojus“ ir „Kaunas“ iš senosios Kauno prieplaukos šalia Vytauto bažnyčios. Dalyvavimas aitvarų festivalyje nemokamas.

Senamiesčio vasaros sezono atidarymas

Portalas „Kas vyksta Kaune“ jau rašė apie šį šaunų renginį, tačiau norisi jums dar kartą priminti, kad tikrai nepamirštumėte sudalyvauti. Šventės metu tautinio meno kolektyvų pasirodymai persipins su šiuolaikinio meno atstovų pasirodymais, bus surengta dalyvių eisena, žiūrovų lauks prizai ir staigmenos. Vakarą vainikuos Adform kiemelyje vyksiantis grupės „The Roop“ koncertas. Dalyvavimas nemokamas.

„Muzikuojame šeimoje“

Sekmadienio popietę (14 val.) Kauno valstybinė filharmonija prisipildys skambios muzikos, kurią jums dovanos konkurso-festivalio „Gaidų pynė“ muzikuojančios šeimos bei praėjusių metų konkurso laureatai. Renginys nemokamas.

Šeimų orientavimosi žaidimas

Mėgstančius aktyvesnį laisvalaikio leidimo su šeima būdą, Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kviečia patikrinti savo orientavimosi Kaune sugebėjimus bei pademonstruoti fizinį pasirengimą ir loginio mąstymo galimybes. Viska, ko reikia, tai suburti 2-5 asmenų komandą ir sekmadienį 11 val. atvykti į Kauno Santakos parko stadioną. Dalyvavimas nemokamas.

Jeigu išvardintos veiklos nesudomino, nenusivilkite – dar daugiau renginių visuomet galite rasti mūsų renginių kalendoriuje. Beje, dar viena priežastis šypsotis – sinoptikai prognozuoja saulėtą ir maloniai šiltą savaitgalį, tačiau orų prognozės turi tendenciją keistis, tad prieš išeidami iš namų, užmeskite akį į artimiausias orų prognozes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA