Automobilių parkavimo pakeitimai papiktino kauniečius: nebuvo išeities – statėme kaip visi | Kas vyksta Kaune

Automobilių parkavimo pakeitimai papiktino kauniečius: nebuvo išeities – statėme kaip visi

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Pastaruoju metu portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekia vis daugiau už esą neteisingai priparkuotus automobilius nubaustų vairuotojų laiškų ir skambučių. Šis kartas – ne išimtis. Ar atkreipėte dėmesį, kad K. Donelaičio gatvėje, Kaune, netoli viešbučio „Park Inn“, pasikeitė parkavimo taisyklės? Jei ne, gali būti, kad teks susimokėti baudą, nes naująjį kelio ženklą kol kas pastebi ne visi.

[galerija kiek=”4″]

Ne taip pasistatė automobilį

„Rašau dėl nesusipratimo, nesklandumo, pyktelėjimo – tai galima pavadinti įvairiai Vakar, apie 14 valandą popiet, aš ir dar keturi žmonės gavome baudą už automobilių parkavimą. Ir nemanykite, kad nesusimokėjome už stovėjimo laiką, gavome baudą ir dabar pykstame… Ne, ne viską susimokėjome, tačiau baudas vis tiek gavome“, – atvirauja portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

Moteris tikina ne iš karto suvokusi, kad K. Donelaičio gatvėje, priešais viešbutį „Park Inn“ esančioje aikštelėje, negalima statyti automobilių remiantis nubraižytų linijų vaizdu – skersai. „Tačiau, ką daryti, jei visi ten stovėję automobiliai buvo pastatyti skersai ir nebuvo kitos išeities – tik statyti taip, kaip visi? Statėme taip, kaip atvaizduota nubrėžtose linijose“, – sako kaunietė.

Naujas kelio ženklas

Pasak jos, vairuotojams buvo paaiškinta, kad  visai neseniai minėtoje vietoje, esančioje K. Donelaičio gatvėje, buvo pakeistas parkavimosi būdo kelio ženklas. „Pagal naująsias taisykles, dabar priparkuoti automobilius vairuotojai gali tik statydami juos lygiagrečiai. Tačiau linijos vis dar senosios – nepakeistos, o apie netikėtą naujovę įspėja tik ženklas, pastatytas labai nepatogioje ir ne itin gerai matomoje vietoje. Nemanau, kad nusipelnėme baudos, aikštelė, žymėjimas aikštelėje, juk – klaidinantis“, – tikina portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

Kaunietės teigimu, kiek tiksliai reikės sumokėti už šį parkavimo taisyklių pažeidimą, nėra žinoma. Moteris mano, jog suma galėtų siekti apie 15 eurų. Nuobaudą ji esą privalo sumokėti iki gegužės 15 dienos.

Klaidinančios linijos

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai kreipėsi į Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių, prašydami pakomentuoti susiklosčiusią situaciją. „Pastatytas ženklas, kuriame – nurodymas – statyti automobilius lygiagrečiai – visi ratai turi būti ant šaligatvio bortelio“, – tikino skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius.

Paklaustas apie tai, kodėl minėtoje vietoje, K. Donelaičio gatvėje, linijos, žyminčios automobilių statymo kryptį, vis dar nėra sužymėtos remiantis naujuoju ženklu, V. Jurkevičius teigė, jog linijos nėra kelių eismo taisykles žymintis dalykas.

„Linijos yra nukreipiamosios,  kitaip tariant, jomis nurodyti tarpai tarp automobilių, kokiu atstumu juos statyti, kad vairuotojai, pavyzdžiui, nesavivaliautų pasistatydami savo transporto priemones per dvi vietas, kaip dažnai pasitaiko. Linijos yra labiau nurodomojo, bet ne reikalaujančio charakterio“, – aiškino Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas.

Pakeitimai klaidina vairuotojus

Vyras pripažino, jog dažnai tokie pakeitimai klaidina vairuotojus. Tačiau, pasak jo, artimiausiu metu toje vietoje, K. Donelaičio gatvėje, netoli viešbučio „Park Inn“, turėtų būti pakeistas linijų ženklinimas. „Ženklo niekas nepanaikins, nes jis pastatytas vos prieš dvi savaites. Įdiegus šią naujovę visą savaitę už vairuotojų automobilių langų valytuvų buvo dedami įspėjamieji lapeliai apie tai, kad šie atkreiptų dėmesį į naują kelio ženklą. Iš pradžių nebaudėme nė vieno. Tačiau po savaitės, kai pradėjome bausti, – kilo baisus skandalas“, – komentavo V. Jurkevičius.

Auklės nuižengėlius

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas tvirtino, jog į iki šiol dėl minėto atvejo nubaustus vairuotojus esą bus reaguojama humaniškai – jiems paaiškinant, kad esą reikia nepamiršti žvilgtelėti į kelio ženklus, o ne statyti automobilius pagal „paprotinę teisę“. „Protokolą surašyti būtina, kad vairuotojai atsižvelgtų į pasikeitimus ir būtų suinteresuoti jais domėtis. Nežinojimas ir nematymas neatleidžia nuo atsakomybės. Kol bus perbraižytos linijos, vairuotojus bausime simboliškai. Tačiau atsiradus lygiagrečiomis linijoms, nusižengėliai bus baudžiami taip, kaip numatyta“, – sakė Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas.

Ar pastebėjote naująjį kelio ženklą K. Donelaičio gatvėje, automobilių stovėjimo aikštelėje, netoli viešbučio „Park Inn“? O gal jau spėjote ir užimti vietą nubaustųjų už nusižengimą netinkamai pastačius automobilį eilėje?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA