Naujovė Kaune: vairuotojus pasitinka modernūs rinkliavos už stovėjimą aparatai | Kas vyksta Kaune

Naujovė Kaune: vairuotojus pasitinka modernūs rinkliavos už stovėjimą aparatai

R. Tenio nuotr.

Kauniečiai ir miesto svečiai jau pastebėjo, kad mieste įrengiama vis daugiau naujoviškų mokėjimo už automobilių stovėjimą aparatų, o ne vienas vairuotojas juos jau ir išbandė. VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ ateityje planuoja visus mokėjimo aparatus pakeisti naujais. Dar viena svarbi naujiena – nuo kitų metų nebeliks senųjų lustinių kortelių.

Naujieji mokėjimo už automobilių stovėjimą aparatai nuo senųjų skiriasi tuo, kad yra kur kas modernesni, yra sujungti su centrine duomenų baze, tad vairuotojams nėra būtinybės mokėjimo kvito palikti ant automobilio priekinio lango.

Planuojama, jog ateityje vairuotojai susimokėti už automobilio stovėjimą galės ir bankinėmis bekontaktėmis mokėjimo kortelėmis, tačiau kol kas dar ne visi bankai klientams gali pasiūlyti bekontaktį atsiskaitymo būdą.

„Kauno mieste jau įrengta 50 naujų parkomatų. Liepos mėnesį planuojama įrengti dar 50 naujų parkomatų. Šiuo metu Kauno mieste iš viso yra 150 parkomatų“, – teigia įmonės atstovas.

Nors mokėti už automobilio parkavimą Kaune galima įvairiais mokėjimo būdais, tačiau vairuotojai dažniausiai naudojasi parkomatais, kuriais surenkama 43% visų mokėjimų. Trumposiomis SMS žinutėmis moka 22%, dar 8% vairuotojų naudojasi mobiliąja aplikacija.

Kaip veikia?

Portalas „Kas vyksta Kaune“ vairuotojus detaliai supažindina su naujųjų mokėjimų aparatų veikimo schema ir paaiškina, kaip naudotis naujaisiais aparatais.

1. Priėjus prie parkomato, būtina paspausti mirksintį mygtuką, kuris aktyvuoja ekraną.

2. Įvedus valst. numerį, vairuotojas pažymi, kuriam laikui paliekamas automobilis.

3. Įvedus reikiamą informaciją, vairuotojo paprašoma atlikti mokėjimą.

4. Apmokėjus, vairuotojui išduodamas mokėjimo patvirtinimą nurodantis kvitas, kurio palikti automobilyje nebūtina, nes informacija apie atliktą apmokėjimą perduodama į duomenų bazę.

Senosios lustinės kortelės nebegalios

Pagal 2017 m. balandžio 25 d. Kauno miesto tarybos sprendimą Nr. T-208, lustinės mokėjimo už automobilių stovėjimą Kaune kortelės galios iki 2017 metų gruodžio 31 dienos. Todėl vairuotojai, turintys senąsias lustines apmokėjimui už automobilių stovėjimą skirtas korteles, jas turėtų išnaudoti iki šių metų pabaigos. Rinkliava už šias korteles grąžinama nebus.

Pranešimai ant stiklo klijuojami nebus

VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ iki šiol nuolat sulaukdavo skundų dėl prie transporto priemonės vairuotojo pusės stiklo priklijuotų geltonų pranešimų apie nesumokėtą rinkliavą.

Dažnas skundėsi, jog pranešimą sunku nuplėšti, nuklijavus lieka matomos žymės, kurias sunku pašalinti.

Įvertinus gautus skundus, nuo gegužės 2 dienos pakeista iki šiol buvusi praktika ir pranešimo lapeliai yra ne klijuojami, o užkišami už automobilio priekinio stiklo valytuvo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA