„Bagažinių turgaus“ prekiautojams pabrango dalyvio mokestis, patenkinti ne visi | Kas vyksta Kaune

„Bagažinių turgaus“ prekiautojams pabrango dalyvio mokestis, patenkinti ne visi

Roko Tenio nuotr.

Į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi gyventojai, kurie stebisi neseniai pakilusiu „Bagažinių turgaus“ dalyvio mokesčiu. Iki tol atsiėjęs 6 eurus, nuo gegužės 14 d. jis bus 10 eurų už vietą.

Kaunietė Sandra rašo: „Bagažinių turgaus“ kainos prekiaujantiems pabrango iki 10 eurų už vietą. Dauguma žmonių ten važiuodavo pardavinėdami daiktus už vos kelis centus, o dabar bandoma iš gražios idėjos daryti komerciją”.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ susisiekė su UAB „Prekybos miestelis Urmas” Marketingo vadovu Jonu Plenta, jis davė trumpą interviu.

Kodėl pabrango „Bagažinių turgaus“ mokestis?

Įvertinus visas turgaus organizavimo sąnaudas (tvarkos palaikymas, reklama, administravimas, aikštelės užimtumas) bei poveikį bendrai prekybos miestelio komercinei aplinkai, kaina maždaug tokia ir turi būti – 10 eur. Tad iki šiol ji buvo mažesnė, nei turėtų būti, o pradžioje turgus buvo ir visai nemokamas. Galima buvo kainos didėjimą ir toliau išdėstyti palaipsniui arba kelti iš karto iki reikiamo lygio. Mes pasirinkome pastarąjį variantą. Dabar tikimės, kad šis fiksuotas įkainis išliks stabilus ilgą laiką.

Ar ši kaina jau tapo nuolatinė, kada įvesta?

Taip, planuojame, kad ši kaina turėtų nesikeisti ilgą laiką. Ji galioja nuo gegužės 14 d.

Kas į kainą įskaičiuota?

Tvarkos palaikymas, reklama, administravimas, aikštelės užimtumas, tualetai, infrastruktūros gerinimas.

Ką manote apie neigiamus prekeivių atsiliepimus, esą keičiama „Bagažinių turgaus“ idėja ir norima tik pasipinigauti?

Suprantame prekiautojų nuotaikas bet, kaip ir minėjome, įvertinus daugelį aplinkybių (ne tik tvarkymą ar administravimą), bet bendrą įtaką prekybos miestelio komercinei bei kitai aplinkai, prekybos pobūdį, žmonių srautų kryptis ir panašius dalykus, teko priimti tokį sprendimą.

Kita vertus, manome, kad jei žmogus kartą ar porą kartų metuose išsivalo savo sandėlį, spintą ar garažą ir tikrai išparduoda būtent savo nereikalingus daiktus, daiktų gausos ir patrauklios kainos derinys tikrai turėtų atpirkti mokestį ir dar likti. Tai proga pabendrauti, išbandyti save prekiautojo vaidmenyje ir atsikratyti to, ko tau nereikia. Tokia ir yra šio turgaus idėja.
Jei kažkam vis tiek kaina atrodo per didelė, galima kooperuotis ir dviese užimti vieną vietą. Manome, kad tikrosios idėjos vediniems prekiautojams ši kaina neturėtų sudaryti sunkumų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA